Zincul scurtează durata răcelilor

germeni_de_grau.jpg

zinc, germeni de grau, viroza, raceala, imunizare
Luat la debutul unei viroze, zincul, conținut și de germenii de grâu, poate scădea și severitatea acesteia.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Oligoelement necesar în numeroase funcții ale organismului, zincul joacă un rol important în imunitate, ajută la tratarea acneei, are acțiune antioxidantă, iar beneficiile nu se opresc aici.

Corpul uman conține 2-3 g de zinc distribui în tot organismul. Este un mineral indispensabil organismului: participă la sinteza acizilor nucleici ARN și ADN, este esențial pentru creștere și dezvoltare. Este necesar în numeroase reacții enzimatice și joacă un rol important în metabolismul proteinelor, glucidelor și lipidelor.

Zincul este necesar pentru simțuri precum gustul și mirosul, contribuie la menținerea bunei stări a pielii și părului, acționează asupra reproducerii și sexualității. De asemenea, susține producția prostaglandinelor, substanțe implicate în numeroase procese (contracția uterului, acționează asupra bronhiilor, rinichilor) și care au acțiune antiinflamatoare. La vârstnici, nivelul scăzut de zinc este asociat cu procesul inflamator cronic.

Susține imunitatea

Zincul este implicat în apărarea antiinfecțioasă a organismului, participând la producția de anticorpi și globule albe, scuturi naturale care ne feresc de boli. Un studiu recent a arătat că mărirea necesarului de zinc poate reduce la jumătate durata unei răceli. Luat la debutul unei viroze, zincul poate scădea și severitatea acesteia.

Info

Necesarul zilnic de zinc la femei este de 12 mg, iar la bărbați de 14 mg. 

Tratează acneea

Beneficiile zincului în tratarea acneei sunt dovedite. Suplimentarea acestui mineral ajută controlul de sebuum, scade inflamația, favorizează cicatrizarea și reduce leziunile acneice. În general, o cură cu zinc contra acneei durează 3 luni, tratamentul fiind personalizat.

Află pe clicksanatate.ro care sunt cele mai bune surse de zinc!

«Ce tip de pâine să-i dau copilului?»

Trucuri de îngrijire a pielii cu psoriazis iarna

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Studiile recente au arătat că majoritatea adulţilor prezintă 2-4 episoade de răceală pe an, în timp ce copiii contractează până la 10. Acest lucru reflectă o scădere a capacităţii de apărare a sistemului imunitar, iar cauzele sunt alimentaţia greşită, sedentarismul şi poluarea. Zincul şi vitamina C sunt soluţia în sezonul rece pentru că te întăresc şi te ţin departe de boli.

  • Ştiai că multe dintre afecţiunile care apar primăvara se pot vindeca cu miere de albine? Revista „Click! pentru femei" îţi spune ce boli poţi trata cu leacul din stupi!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1