Vrei să devii vegetarian? Iată ce trebuie să știi!

Ultima actualizare:

    Vegetarienii și veganii pot alege meniuri delicioaseFOTO: Unsplash.com
Vegetarienii și veganii pot alege meniuri delicioaseFOTO: Unsplash.com

Te hotărăști să renunți o vreme la produsele de origine animală și să devii, practic, vegetarian. Fie că problemele medicale își impun o astfel de dietă, ori cele de natură religioasă, cum ar fi posturile, ori pur și simplu vrei să renunți la carne, trebuie să știi că acest stil de viață îți ajută sănătatea.

Deoarece exclud parțial sau complet produsele de origine animală, dietele vegetariene au un conținut scăzut de grăsimi totale și saturate și de colesterol, potrivit Doc.ro. Multe studii au arătat că vegetarienii sunt mai puțin susceptibili de a suferi de anumite boli, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2. Un vegetarian care are o dietă bogată în fructe și legume beneficiază de antioxidanți precum luteina din broccoli și licopenul din roșii, care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului.

Ce poți să mănânci ca să înlocuiești produsele de origine animală

Adoptarea unui stil de viață care implică exclusiv consumul de vegetale poate fi o provocare pentru mulți dintre noi.Iată cum poți face tranziția mai ușoară și ce beneficii ai.

Însă, un meniu vegetarian poate fi delicios. Ai la dispoziție o gamă variată de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. Opțiunile sunt extrem de multe. Poți alege un meniu care să funcționeze pentru tine, indiferent dacă alegi să mănânci așa tot timpul sau doar să incluzi câteva mese vegetariene în dieta ta săptămânală.

Când mănânci o masă vegetariană, în general nu consumi carne, indiferent că este vorba de carne de pasăre sau pește. Poți mânca ouă sau lactate. Dacă este o masă 100% vegană, trebuie să elimini orice provine de la animale, inclusiv lapte, brânză și ouă.

Însă poți obține toate proteinele de care ai nevoie din alimentele vegetale. Poți alege dintr-o gamă largă de nuci, semințe, leguminoase și cereale. Fasolea neagră și orezul, împreună cu o salată, sunt un exemplu de masă vegetariană clasică.

Poți mânca versiuni vegetariene ale preparatelor preferate

Dacă uneori ți-e poftă să mănânci carne, caută versiuni vegetariene ale preparatelor preferate. De exemplu, poți face lasagna cu spanac sau tofu în loc de carne de vită tocată.

Umple ardeii grași cu un amestec de orez și legume. În loc de carne de vită sau de pui tocată, adaugă fasole sau soia. Condimentează ca de obicei.

Ouăle sunt o sursă bună de proteine. Este ușor să înlocuiești cu legume șunca și brânza dintr-o omletă. Încearcă combinații cu morcovi, ciuperci și spanac.

Un burger îți face cu ochiul? Desigur, când vrem să schimbăm ceva ă viața noastră apar tot felul de ”ispite”. Dacă ți-e dor de un burger, încearcă unul vegetal . Burgeri vegetarieni sunt adesea făcuți cu un amestec de legume, soia și cereale, oferindu-ți proteine și fibre.

Produsele din soia funcționează bine ca înlocuitor al cărnii. Încearcă un halloumi din brânză de tofu pe grătar.

Dacă încă nu ești hotărât 100%, încearcă să fii vegetarian una sau două zile pe săptămână. Poți să reduci grăsimile saturate și colesterolul și să consumi mai multe fructe și legume.

Citește și:Iată ce vedetă și-a făcut câinele vegetarian!

Dieta vegetariană ne ferește sau nu de cancer?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net