Soluţii eficiente pentru nasul înfundat. Cum scapi rapid de senzația supărătoare

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Numită popular nas înfundat, congestia nazală este foarte supărătoare. Nu te poţi concentra cum trebuie la activităţile obişnuite şi nici nu te poţi odihni noaptea. Iată câteva remedii naturiste care te pot ajuta să-ţi eliberezi căile respiratorii într-un timp cât mai scurt!

Bea mai multe lichide!

Nasul are rolul de a curăţa aerul pe care-l respirăm, iar aerul rece şi materialele străine inhalate pot produce mucus. În această situaţie, consumul de apă plată sau de ceai de plante ameliorează simptomul de mucoasă umflată. Astfel, mucusul este lichefiat, se poate desprinde mai bine, iar nasul este din nou liber.

Inhalaţii cu sare

Pentru congestie nazală, foloseşte cea mai bună sare. Aceasta acţionează ca un dezinfectant, lichefiază mucusul şi hidratează mucoasa. Amestecă o linguriţă de sare (ideal 9 grame) într-un litru de apă şi pune-l la fiert. Foloseşte un prosop deasupra capului şi inhalează aburul timp de cinci până la zece minute.

Spray nazal cu sare de mare

Spray-urile nazale cu sare de mare pot fi utilizate în fiecare zi, pentru o perioadă mai lungă de timp fără riscul ca membranele mucoase să se usuce. Sarea de mare vindecă, hidratează şi lichefiază mucusul, fiind un bun remediu pentru nasul înfundat. 

Uleiuri esenţiale 

Câteva picături de eucalipt sau arbore de ceai în lampa de aromatizat fac minuni: nu numai că miros bine, dar şi reduc congestia nazală. În timpul nopţii, poţi pune câteva picături de ulei esenţial într-o batistă, pe care o ţii cât mai aproape de nas, conform sfatulmedicului.ro

Usturoi, hrean şi ghimbir 

Bea un pahar cu apă caldă în care ai turnat ghimbir proaspăt ras, iar pentru rezultate şi mai bune, amestecă-l cu lămâie şi miere. Mai poţi consuma şi o linguriţă de hrean ras cu suc de lămâie înainte de masă cu o oră. De asemenea, pune un căţel de usturoi pisat şi o lingură cu oţet într-un litru de apă fierbinte, inhalezi aburii 10 minute şi apoi te bagi în pat, învelit bine. 

Foloseşte un umidificator

Un umidificator oferă o modalitate rapidă şi uşoară de a reduce congestia şi durerea sinusurilor. Acesta are rolul de a împrăştia în aer microparticule de apă care readuc umiditatea la un nivel confortabil. Respiraţia în acest aer umed poate calma ţesuturile iritate şi diminua vasele de sânge nazale umflate, uşurând respiraţia.

Ceaiuri

Înainte de culcare, savuraţi câte o cană cu ceai. Ceaiurile de busuioc, de cimbru sau de sunătoare îndulcite cu miere şi condimentate cu zeamă de lămâie fac minuni, spun specialiştii. 

Alimentaţia şi poziţia de dormit 

Supele de legume şi pui sunt de mare efect. Pentru a fi şi mai eficiente, adaugă ghimbir, usturoi şi piper negru. De asemenea, în timpul somnului ţine capul mai sus decât restul corpului.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5