Vreți o căsnicie fericită? Iată detaliul care aduce armonia în orice mariaj și e la fel de important ca sexul

cuplu care mananca impreuna este mai fericit.jpg

Cuplurile care împart cel puțin o masă pe zi sunt mai solide și mai fericite
Cuplurile care împart cel puțin o masă pe zi sunt mai solide și mai fericite
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Cercetătorii au descoperit că un mic detaliu aparent insignifiant poate aduce armonia până și în cea mai tensionată relație amoroasă. Sociologii și psihoteraopeuții britanici din cadrul Fundației Căsătoriei au atras atenția că în secolul XXI rata divorțurilor a crescut alarmant față de acum 20 de ani. Ritmul de viață, preocupările diferite, cariera și stresul sunt factori care destramă căsnicii cu o viteză amețitoare. Pentru a salva o relație aflată în criză, specialiștii recomandă partenerilor să mănânce cel puțin o masă pe zi împreună. Acest lucru e la fel de important pentru relație ca sexul.

Statistic, un gest simplu și aparent insignifiant poate salva orice relație amoroasă. Acest gest constă într-o masă servită împreună, în fiecare zi. Deși rutina zilnică este diferită de la om la om, metabolismul și stresul fac ca pofta de mâncare să apară și să dispară într-o clipită, este la fel de important ca sexul să mâncăm în același timp cu partenerul pentru a ne salva mariajul. Statistic, 67% dintre cuplurile care obișnuisc să mănânce împreună cel puțin o dată pe zi se declară fericite. La polul opus, 57% dintre cei care ”nu apucă, nu reușesc sau nu vor” să mănânce împreună recunosc că nu au o relație amoroasă armonioasă. ”Atunci când mâncăm împreună cu partenerul dublăm cantitatea de serotonină eliberată în creier. Acest lucru este fundamental pentru consolidarea unei relații pe termen lung pentru că asociem senzația de bine dată de hormonul fericirii cu prezența lângă noi a persoanei iubite”, a declarat pentru Daily Mail Sir Paul Coleridge, președintele fondator al Fundației. Socializarea din timpul mesei, gesturile tandre dintre parteneri și interacțiunea socială mediată de mâncare sunt elemente care i-au unit pe strămoșii omului încă din cele mai vechi timpuri. Dispariția acestui ritual din comportamentul de cuplu duce la înstrăinarea dintre parteneri, la izolarea unuia față de celălalt și la o inevitabilă despărțire. Atât sexul cât și alimentația fac parte din strctura instinctelor primare ale omului și sunt la baza oricărei relații dintre parteneri.

Loading...

Citește și

  • Sexul reprezintă terapia cea mai potrivită pentru femeile care au suferit de cancer la sân. Femeile ar trebui să revină în intimitatea cuplului dezinhibate.

  • Doamnelor și domnilor, iată cea mai inutilă/superfluă/previzibilă știre a săptămânii. Și cea mai haioasă, probabil: un grup de savanţi canadieni de la Universitatea din Montreal și-au dat peste cap propriul proiect de cercetare din cauză că... nu au reușit să găsească nici măcar un bărbat care să nu se fi uitat măcar o dată la imagini pornografice.