Vrei un copil isteţ? Atenţie la alimentaţie!

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ca orice părinte, ai vrea să ai un copil inteligent! Dar ce faci în această direcţie? Specialiştii spun că trebuie să urmezi câteva reguli de nutriţie pentru a ajuta la dezvoltarea creierului copilului.

Stabileşte-i o dietă săracă în zahăr şi cu un indice glicemic scăzut. Este arhicunoscut faptul că dulciurile afectează viaţa copiilor. Dacă este prea crescut poţi observa o hiperactivitate, iar dacă este prea scăzut, apare oboseala, iritabilitatea, ameţeala, insomnia şi agresivitatea.

Pentru a menţine nivelul de zahăr echilibrat, cel mai important ar fi să oferi copilului tău alimente cu indice glicemic scăzut.

Zahărurile şi amidonul din alimentele cu indice glicemic ridicat (carbohidraţi rafinaţi - pâine albă, dulciuri, biscuiţi) se descompun şi se absorb rapid în sânge. Asta duce la o creştere spectaculoasă a nivelului de glucoză din sânge.

Micuţul tău va avea un puseu de energie, urmată de o prăbuşire a nivelului acesteia. Însă zaharurile şi amidonul din alimentele cu indice scăzut (carbohidraţi complecşi - cereale integrale, legume, fasole, linte sau carbohidraţi mai simpli - fructele) necesită o perioadă mai lungă de digerare.

Rezultatul? Glucoza produsă se absoarbe încet în sânge, ceea ce înseamnă că e folosită mai degrabă pentru producerea de energie decât pentru a fi stocată, prevenind astfel schimbările bruşte de dispoziţie, comportament şi energie.

Creşte-i aportul de vitamine şi minerale. Acestea joacă roluri cheie în a construi şi reconstrui creierul şi sistemul nervos şi de a contribui la funcţionarea întregului organism. Un rol cheie în buna funcţionare a creierului îl joacă vitaminele B.

Poţi verifica dacă puiul tău are un nivel satisfăcător de vitamine B6, B12 sau acid folic, testând homocisteina. Dacă aceasta are un nivel ridicat, trebuie să suplimentezi doza de B-uri. Calciul şi magneziul ajută la relaxarea celulelor nervoase şi a celor musculare. O carenţă a acestor minerale poate determina la copii nervozitate, iritabilitate şi agresivitate.

Asigură-i aportul de grăsimi esenţiale. Sunt două tipuri de grăsimi esenţiale - omega 3 (prezente în untura de peşte) şi omega 6 - foarte importante pentru funcţionarea creierului. Multe studii demonstrează beneficiile evidente oferite de suplimentele alimentare cu aceste grăsimi. Specialiştii recomandă consumul de peşte (somon, macrou, ton) de două, trei ori pe săptămână, ca şi consumul de seminţe (o altă sursă de grăsimi esenţiale - seminţe de in, dovleac, ulei din seminţe de floarea-soarelui sau susan).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net