Vorbești în somn? Mănâncă seara mai puțin!

20-21-sanatate-22742715_l.jpg

somn vise vorbeste in somn
Eset posibil ca în timpul somnului să reproduci ceea ce ai învățat sau îți imaginezi
foto: 123rf

Ți se întâmplă să spui tot ce-ți trece prin cap în timp ce dormi sau ai în familie pe cineva care face asta? Revista Click! pentru femei îți prezintă cauzele acestei tulburări din timpul somnului.

Somnilocvia poate fi ereditară sau apare în urma unor situații neașteptate și dificile care suprasolicită psihicul și atunci corpul se eliberează de stres în timpul somnului. Mulți dintre cei care vorbesc în timp ce dorm nu-și amintesc nimic din ce au spus, însă există și cazuri în care știu parțial ce au vorbit sau chiar pot reproduce întreaga conversație.

În plus, este posibil ca în timpul somnului să reproduci cu voce tare ceea ce ai învățat sau să te imaginezi deja în fața persoanei respective și să-ți faci auzite gândurile. Când nu te odihnești suficient sau când un eveniment ce urmează să aibă loc îți dă mari bătăi de cap, creierul este atât de încărcat încât rămâne „agățat“ în procesul respectiv.

Printre cauzele care determină apariția somnilocviei se numără mesele de seară care cad greu la stomac, consumul de substanțe excitante înainte de culcare, cum ar fi cafeaua, băuturile carbogazoase sau ceaiul verde, alcoolul și anumite medicamente, insomnia sau privarea conștientă a organismului de odihnă, anxietatea, febra și depresia. Pentru a scăpa de acest obicei, ai nevoie de ore fixe de culcare și de trezire, odihnă din plin, cel puțin șapte ore de somn pe noapte, care pot să varieze în funcție de activitățile din timpul zilei, muzică relaxantă înainte de a închide ochii etc. 

Loading...

Citește și

 • tratament acnee melci

  Cel mai lipicios tratament antiacneic: plimbatul melcilor pe faţă.

 • arpacas, sanatate

  Orice boală este neplăcută şi ne afectează vigoarea şi starea de spirit. Totuşi, cele mai frecvente problemele de piele sunt dramatice, deoarece acestea le dau bătăi de cap bolnavilor, ani de-a rândul: Mai mult, aceste necazuri le ruinează sănătatea şi-i afectează şi din punct de vedere estetic.

 • popolis, sanatate

  Propolisul, un leac de excepţie din laboratorul stupului, este un remediu antiinfecţios ce poate să distrugă mai mult de 30 de tipuri de viruşi şi nouă specii de ciuperci parazite, fiind eficient în tratamentul a cel puţin 200 de afecţiuni.

 • varice, fara bisturiu

  Multă vreme, mii de femei şi de bărbaţi care sufereau de „boala venelor umflate”scăpau de dureroasele şi inesteticele umflături ale picioarelor cu ajutorul bisturiului. În timp, au fost lansate şi metode mai blânde de tratament care au „topit”umflăturile : cu laserul, la aburi, cu injecţii sau cu ciorapii medicinali etc.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1