Vitamine și minerale care, în exces, îți afectează inima

pastile.jpg

risc de boli de inima, calciu, suplimente alimentare, fier, potasiu
Surplusul de calciu se depune pe vasele de sânge.
www.clicksanatate.ro

Anumite minerale şi vitamine trebuie suplimentate numai la recomandarea unui medic,. De asemena, este indicată realizarea unor analize medicale, pentru a nu risca boli grave din cauza surplusului de vitamine şi minerale.

Fierul

Un element nutritiv cu rol important în organism, fierul formează hemoglobina care transportă oxigenul de la plămâni în corp. O dietă variată din care nu lipsesc carnea roşie, seminţele de dovleac, stafidele, tonul, portocalele, prunele asigură fierul necesar organismului.

Dacă iei şi suplimente alimentare cu fier, fără să ceri sfatul unui medic, rişti să suferi de boli de ficat, inimă sau pancreas. De asemenea, pot apărea inflamaţii.

Calciul

O cantitate prea mare de calciu, mai ales la femeile gravide, lăuze sau care alăptează, este posibil să facă mai multă rău. Calciul care nu ajunge la oase, se depune pe vasele de sânge.

De aici până la apariţia unor afecţiuni cardiovasculare este doar un pas. Un alt pericol ar fi să se acumuleze în zona rinichilor, ajungând treptat la formarea de pietre, aşa-numiţii calculi renali.

Află pe clicksanatate.ro ce alte vitamine şi mineraleîn exces îţi afectează sănătatea!

Aşa previi astenia de toamnă!

Ce tipuri de seminţe n-ar trebui să lipsească din alimentaţia ta

Loading...
 
 

Citește și

  • Vitaminele şi mineralele asigură buna funcţionare a organismului, dar dacă le iei în cantităţi mari sau în combinaţii nepotrivite, poţi avea parte de reacţii adverse neplăcute. Află din revista Click! pentru femei la ce să fiţi atenţi!

  • Suplimentele de vitamine sintetice, considerate de consumatori drept "paznici"ai sănătăţii, măresc riscul de deces, precizează un studiu realizat de cercetătorii de la Spitalul Universitar din Copenhaga, Danemarca.