VIDEO Nu te-ai fi aşteptat! Imagini incredibile cu un bebeluş care face pipi în burtica mamei lui

bebe-face-pipi-in-burta-mamei.jpg

Un bebeluş în vârstă de 30 de săptămâni a fost surprins când face pipi în burtica mamei
Bebeluşul face pipi în burtică
foto: captura Facebook dr. Gheorghe Gică

Are doar 30 de săptămâni, iar dezvoltarea lui este normală. Părinţii au venit la un control de rutină. Ecografia urma să le arate şi sexul copilului. Bebe a ales o metodă inedită de a le spune că este băieţel. Medicul ginecolog l-a surprins făcând pipi în burtica mamei lui. Imagini incredibile cu activitatea intrauterină a băieţelului au fost postate pe pagina de Facebook a medicului.

Unii copilaşi sunt mai liniştiţi atunci când medicul îi analizează la ecograf. Alţii sunt mai agitaţi şi nu stau o clipă locului. Băieţelul din imagine are 30 de săptămâni. Se pare că s-a emoţionat foarte tare la întâlnirea cu părinţii  şi a făcut pipi.  Înregistrarea a fost postată pe pagina de facebook a medicului ginocolog Gheorghe Gică.

De fapt, specialiştii spun că aceste activităţi ale bebeluşilor, care nouă ni se par amuzante, sunt pur şi simplu normale, fiziologice. Alţi copii au fost surprinşi cînd scoteau limba, zâmbeau sau se jucau.

”Începând cu primele săptămâni în care îți asumi rolul de mamă, vei simți nevoia să vezi zâmbetele prețioase și sincere ale bebelușului sau gesturile haioase pe care le face încă din perioada în care se află în burtică. Folosind la ecografie scanerele 4D cu ultrasunete, sonograful a putut descoperi că bebelușii pot zâmbi sau exersa mișcări faciale în burticile mămicilor lor, începând din săptămâna a 26-a”, povestește medicul ginecolog Gheorghe Gică pe pagina sa de Facebook.

Ce poate face un bebe în burtica mamei

Bebeluşii au diverse activităţi când sunt în uterul mamei. iată ce poate să facă atunci când este în burtică:

1. Bebelușul urinează în uter

El face acest lucru prin înghițirea și digestia lichidului amniotic, urmează apoi filtrarea prin rinichi și urinarea înapoi în uter.

2. Bebeluşul plânge  

Cercetătorii au identificat tremurătura buzei de jos atunci când copilul plânge, scrie suntmamica.ro.

3. Bebelușul zâmbeşte

Specialiștii spun că bebelușii pot zâmbi datorită confortului pe care îl au în uter.

4. Bebelușul sughite

Copiii pot sughița în timp ce sunt încă în burtica mamei. Sughițul poate începe devreme, în primul trimestru.

5. Bebeluşul se joacă cu mama

Prin simpla atingere a burticii, mamele pot stimula copilul care începe să se miște. De asemenea, unii specialiști spun că dacă mama îi cântă bebelușului înainte de naștere, el va recunoaște melodia și se va liniști dacă o va asculta când va veni pe lume.

La vârsta de 30 de săptămâni bebeluşul cântăreşte aproximativ 1.300 grame şi are aproximativ  38 de centimetri. Aproape toţi bebeluşii reacţionează la sunete, la această vârstă. Scheletul, creierul, muşchii şi plămânii continuă să se maturizeze.

Citeşte şi: 

Imagini incredibile cu un bebeluș dansând în burta mamei lui

Video uimitor, ce face copilul în pântecele mamei

Loading...

Citește și

  • sarcina efectele fumatului fetus bebelus

    Când femeile însărcinate fumează, efectele pot fi observate în comportamentul intrauterin al fetuşilor, potrivit cercetătorilor care au studiat imaginile obţinute cu ajutorul unor ecografii 4D.

  • roxana lusneac

    Cresc emoțiile în proaspăta familie a Roxanei Lușneac, astroloaga vedetelor, care urmează să devină pentru prima dată mămică peste doar câteva săptămâni. Graviduța a pus în aplicare câteva dintre sfaturile pe care chiar ea le dă celor care vor să știe ce ar trebui să facă pentru a-și îndeplini dorințele și a avea parte de succes în viață. Pe ultima sută de metri cu sarcina, Roxana ne-a mărturisit exact la ce a fost atentă până la marea întâlnire cu fetița ei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1