Vergeturile: de ce apar și cum pot fi estompate

vergeturi.jpg

vergeturi colagen elastina sarcina hidratare
Hidratarea are rol preventiv
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Neplăcere specifică mai ales femeilor, vergeturile apar din cauza diminuării fibrelor de colagen şi de elastină din piele.

Vergeturile apar în anumite perioade ale vieții cum sunt adolescența și sarcina, dar și atunci când apar fluctuaţii de greutate (îngrăşarea sau slăbirea bruscă).

Inițial, au culoarea violacee (6-12 luni), după care capătă o nuanţă sidefată (cele mai vechi de 1 an), prezentându-se, adesea, sub forma unor cicatrici liniare. Vergeturile sunt localizate mai ales pe şolduri, coapse, pe fese şi în zona sânilor.

Hidratarea are rol preventiv

Pentru prevenirea vergeturilor, este necesară hidratarea atât din interior, cât și din exterior, prin folosirea unor produse adaptate precum cele care au în compoziție colagen, elastină, coenzima Q10 sau aloe vera.

Sunt de evitat băile fierbinți, dar mai ales variațiile bruște de greutate – îngrășare sau slăbire. O atenție sporită trebuie acordată în perioadele de schimbări hormonale – adolescență, sarcină și menopauză.

Aplicate cu regularitate, cremele antivergeturi au o eficiență moderată. Nu există o modalitate care să le facă să dispară complet, dar sunt câteva modalități dermatocosmetice care le fac mai puțin vizibile.

 

Citește mai multe despre cauzele apariției vergeturilor pe www.clicksanatate.ro

 

Remedii naturiste pentru celulită și vergeturi

Remedii pentru vergeturile din sarcină

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1