Varza murată, bogată în vitamina C

CLIIMA20140128_0079_1.jpg

Varză murată
Citeste tot despre: 

Varza murată nu este numai un aliment delicios din care se fac sarmale. Aceasta este bogată în vitamina C, luptă împotriva cancerului, poate fi folosită ca tratament pentru ulcer, un aliment probiotic. Iată ce calităţi are.

Este un aliment probiotic. Are o mulţime de bacterii bune responsabile cu fermentarea. De aceea ajută la refacerea necesarului de bacterii bune din tubul digestiv.

Sursă de vitamina C. În trecut, varza murată era luată în călătoriile lungi pentru a feri echipajele de scorbut, o boală teribilă cauzată de deficienţa de vitamina C. Într-adevăr, varza murată este o sursă naturală de vitamina C.

Proprietăţi anticancerigene. Varza, broccoli şi conopida sunt alimente excelente fiindcă ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a descoperit că varza murată are şi mai mari puteri împotriva cruntei maladii, fiindcă glucosinalaţii pe care îi conţine activează enzimele antioxidante ale corpului. De asemenea are flavonoizi care ajută la protejarea arterelor .

Tratament tradiţional al ulcerului. În unele ţări, ulcerele gastrice sunt tratate cu varză murată, fiindcă este o sursă excelentă de vitamina U. (Arina Avram)

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1