Coada calului menţine sănătatea oaselor

Ultima actualizare:

    Coada calului este o plantă apreciată pentru calităţile curative de secole întregi
Coada calului este o plantă apreciată pentru calităţile curative de secole întregi

De-a lungul secolelor, coada calului, o plantă ce ascunde în compoziţie o mulţime de secrete, i-a surprins pe cercetătorii şi pe botaniştii de renume din lume prin puterea cu care vindecă zeci de afecţiuni. Prin secolul al XI-lea, de exemplu, un terapeut valoros al lumii creştine, Sfânta Hildegard, lăuda eficienţa plantei în tratamentul plăgilor şi ulceraţiilor.

În schimb, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, apreciază că, pe lângă acţiunea hemostatică,  Coada calului (Equisetum arvense) are proprietăţi remineralizante remarcabile . În compoziţia plantei este semnificativ procentul de siliciu,  mineral important în dezvoltarea sistemului osos.

Totodată, fitoterapeuţii europeni manifestă o mare încredere în siliciul conţinut de coada calului, pentru că acesta întinereşte şi redă mobilitatea articulaţiilor: Acest mineral, ce se regăseşte din belşug în compoziţia plantei, este esenţial în stimularea colagenului, răspunzător de vigoarea ţesututilor musculare şi de mobilitatea articulaţiilor. Maceratul obţinut din coada-calului ajută ca siliciul, supranumit de cercetători “paznicul tinereţii”, să fie asimilat cu uşurinţă de organism şi acesta să facă faţă mai uşor oricăror afecţiuni, susţin specialiştii.   

Maceratul se prepară astfel : 200 g plantă proaspătă sau 250 g plantă uscată, se mărunţeşte şi se acoperă cu 200 ml alcool alimentar sau de secară, de 60 de grade. Ingredientele se lasă la macerat timp de zece zile; după aceea, leacul se strecoară şi se  depozitează în sticluţe ce se păstrează la întuneric. Un tratament cu acest remediu, preparat din coada- calului, durează trei săptămâni şi zilnic se administrează câte 50 ml de macerat diluat în 50 ml de apă plată sau apă de izvor. Studii recente experimentale demonstrează că oasele fracurate se sudează de două ori mai repede, în cazul persoanelor care se confruntă cu astfel de accidente şi care urmează o cură cu maceratul  din coada-calului. Perioada de convalescenţă se scurtează datorită conţinutului de siliciu, de calciu şi de magneziu din compoziţia  plantei, susţin terapeuţii din ţara noastră.     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net