Usturoiul, bun pentru tensiune

CLIIMA20121130_0022_1.jpg

Evită porţiile mari. Altfel, te poţi alege cu indigestii severe, arsuri gastrice, vomă şi intoleranţă la usturoi. Usturoiul nu e indicat femeilor care alăptează deoarece schimbă gustul laptelui şi provoacă colici bebeluşilor.
Citeste tot despre: 

Usturoiul este recunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncării, însă poate fi considerat un medicament nepreţuit în casa oricui. Iată câteva dintre afecţiunile care apar iarna şi pe care le putem trata cu usturoi.

Răceala şi gripa

Usturoiul conţine mai mult de 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene, de aceea este considerat un adevărat medicament antigripal. Doi căţei de usturoi pe zi te feresc de răceală, gripă, probleme respiratorii, acelerarea ritmului cardiac sau migrene.Usturoiul poate fi utilizat şi extern, prin cataplasme aplicate pe piept şi spate pentru înlăturarea răguşelii şi a tusei.

Picioare şi mâini reci

Sunt efectele unei circulaţii sagvine poraste, care poate fi, însă îmbunătăţită printr-un consum regulat de usturoi. S-a dovedit că persoanele care au consumat usturoi frecvent, au circulaţia sangvină vizibil îmbunătăţită.

Hipertensiune

În sezonul rece, persoanele hipertensive au de suferit. Un studiu recent a demonstrat, însă, că persoanele care mănâncă usturoi au un nivel scăzut al presiunii arteriale. În acest sens au fost eliberate pe piaţă o serie de medicamente speciale pentru hipertensiune, cu un conţinut ridicat de substanţe active similare celor din usturoi.

Click!spune

Evită porţiile mari. Altfel, te poţi alege cu indigestii severe, arsuri gastrice, vomă şi intoleranţă la usturoi. Usturoiul nu e indicat femeilor care alăptează deoarece schimbă gustul laptelui şi provoacă colici bebeluşilor.loading...
Loading...