Un truc util în tratamentul hipertensiunii

un_truc_util_in_tratamentul_hipertensiunii.jpg

tensiunea arteriala, hipertensiune, boala de inima, boala cardiovasculara, cardiolog
În mod normal valoarea normală a tensiunii arteriale este 120/70 mmHg.
www.clicksanatate.ro

Valoarea tensiunii arteriale ar trebui menținută în parametri optimi pentru a nu surveni probleme de sănătate ulterioare.

Hipertensiunea arterială (HTA), mai este cunoscută și sub denumirea de „ucigaşul tăcut“, deoarece de cele mai multe ori, oscilațiile sale nu sunt resimțite decât în urma unui consult amănunțit, asta în cazul în care oscilațiile nu sunt atât de mari încât să îți ofere discomfort sau alte dureri care să te ducă cu gândul că ceva nu este în regulă în organismul tău.
De cele mai multe ori, specialiştii afirmă că la baza acestei probleme există o serie de factori de risc precum vârsta peste 40-45 de ani, istoricul familial, obezitatea, consumul excesiv de alcool și de sare, diabetul, sedentarismul sau chiar colesterolul crescut.

Atacul de cord și valoarea tensiunii

Cea mai gravă complicaţie a hipertensiunii arteriale este apariţia unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.
Tensiunea arteriala trebuie precizat că indică presiunea din interiorul vaselor de sânge. Aceasta se măsoară cu ajutorul unui tensiometru care se aplică pe braţ şi se determină două valori: una maximă (sistolică) şi cealaltă minimă (diastolică).

În mod normal valoarea normală este 120/70 mmHg. Dacă la mai multe măsurători se regăsește o valoare mai mare sau mai mică decât aceasta, înseamnă că există o problem ce trebuie studiată amănunțit.

Află pe Clicksanatate.ro în ce constă trucul care ajută la normalizarea tensiunii arteriale!

Cele mai sănătoase alimente pentru inimă
Fasolea, recomandată în curele de slăbire

 

Loading...

Citește și

  • Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a prezentat, ieri, concluziile Programului naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, desfăşurat în 2007-2008. Beneficiare ale programului au fost 10.730.814 persoane, din care 8.979.934 adulţi şi circa 1.750.000 copii.

  • Stafidele sunt cele mai folosite fructe uscate în meniurile internaţionale ! În acelaşi timp, savuroasele fructe sunt remedii dovedite în cazul unor probleme frecvente de sănătate, precum anemia şi constipaţia.