Un tratament anti-cancer de sân acţionează complet pe întuneric

tratament-cancer-san.jpg

foto: Pixabay

Cunoscută și sub numele de ”hormonul tinereții”, melatonina încetinește procesul de îmbătrânire. În același timp, numeroase studii pe această temă au demonstrat că melatonina este un antioxidant de două ori mai puternic decât vitaminele C, E şi decât betacarotenul.

100 de boli grave sunt asociate cu scăderea capacității antioxidante a organismului 

Specialiştii precizează că melatonina este singurul antioxidant care, după ce ajunge în sânge, este transportat în celulele întregului corp.  În acelaşi timp, concluziile unor studii arată că, mai bine de 100 de boli grave, degenerative, sunt asociate cu scăderea capacităţii antioxidante a organismului. Printre acestea se numără: artroza, cataracta, degenerescenţa maculară  şi boala Parkinon. Totodată, oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi de faptul că reducerea nivelului de melatonină pe timpul nopţii conduce la o incidenţă mai mare a tumorilor canceroase şi la scurtarea vieţii. 

Eficiența tratamentului cu tamoxifen crește pe întuneric

“A dormi noapte în întuneric beznă creşte eficienţa tratamentului cu tamoxifen, medicamentul administrat frecvent în cancerul de sân. Însă, în timpul nopţii, o sursă de lumină, oricât de slabă, anulează efectul tamoxifenului”. De aceea, susţin specialiştii, este posibil ca, în curând, oncologii să recomande pacientelor afectate de cancer să renunţe la lumină în timpul nopţii. La această concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Tulane (SUA) care au stabilit că întunericul total permite tamoxifenului, tratament prescris curent contra cancerului de sân, să acţioneze eficient asupra celulelor maligne.

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1