Un test de sânge poate detecta riscul unui atac de cord

maramedia.ro_.jpg

La Imperial Cillege London studiile continuă
Sursa foto: maramedia.ro

Nu este departe ziua când putem afla cum să prevenim un atac de cord în următorii cinci ani! Fiind preocupați de starea de sănătale a populației, cercetătorii de la Institutul Național pentru Inimă și Plămâni din cadrul Imperial College London au studiat o modalitate prin care fiecare adult poate să prevină un eveniment dramatic- atacul de cord.

Specialiștii prestigiosului centru de cercetare din Marea Britanie au pus la punct un  simpu test de sânge foarte promițător: acesta poate să detecteze riscul unui atac de cord în următorii cinci ani.  Cercetătorii londonezi consideră că atunci când testările clinice vor fi încununate de succes, medicii  nu vor mai fi nevoiți să folosească numeroase informații precum: vârsta, sexul, nivelul colesterolului, dar și valorile tensiunii arteriale, pentru a evalua riscul pe care îl are o persoană să dezvolte probleme cardiace.

Noul test de sânge studiază anticorpii

Noul test studiază anticorpii produși de organism, care joacă un rol important în protejarea corpului uman ca acesta să nu se confrunte cu un atac de cord, chiar și atunci când tensiunea este crescută, iar colesterolul este mărit. În cadrul studiului clinic, cercetătorii au constatat că persoanele cu cel mai mare număr  de anticorpi aveau cu 58  la sută mai puține riscuri de a dezvolta boli  coronariene sau de a face un atac de cord.  De asemenea, aceste  persoane prezentau un risc cu 38 la sută mai mic de a suferi un atac cerebral pe parcursul a cinci ani de studiu clinic.

Cercetările continuă

Pe această temă cercetările continuă și există o mare șansă ca un test de sânge să anticipeze dacă o persoană este în pericol să facă un atac de cord în următorii cinci ani.       

Loading...