Un suc acidulat pe zi îţi înveleşte ficatul în grăsime

pahar-cola126554_0.jpg

suc
Cei care obişnuiesc să consume peste un litru de suc pe zi, pun pe organe aproape un kilogram de grăsime de-a lungul a şase ani
foto: 123RF

Cercetătorii americani au descoperit efectele dezastruoase pe care le au sucurile acidulate asupra organismului.

1.000 de voluntari cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani au fost monitorizaţi timp de 6 ani. Rezultatele au fost şocante. Cei care consumau zilnic sucuri aveau cu 30% şanse să se îmbolnăvească grav. Organele lor interne (îndeosebi ficatul, pancreasul şi intestinele) au fost învelite progresiv de-a lungul timpului în grăsime. Cresc şansele dezvoltării de boli cardiace şi rezistenţa la insulină. Cei care obişnuiesc să consume peste un litru de suc pe zi, pun pe organe aproape un kilogram de grăsime de-a lungul a şase ani. Cei care consumă un suc acidulat pe săptămână depun pe organe 707 mililitri de grăsime viscerală, de-a lungul a şase ani. Cercetătorii britanici din cadrul Ministerului Sănătăţii au remarcat efectele nocive ale zahărului din sucuri asupra copiilor. Pe lângă apariţia diabetului de tip 2, micuţii au prezentat la analize dezechilibre hormonale, tendinţe de îngrăşare şi forme incipiente de afecţiuni cardio-vasculare. În aceeaşi categorie de sucuri periculoase pentru sănătate intră şi cele aşa zis dietetice, care folosesc îndulcitori artificiali sau alternativi.

loading...
Loading...

Citește și

  • Obişnuieşti să bei cel puţin 330 de mililitri de cola sau alte sucuri acidulate în fiecare zi? Ai 40% şanse să faci cancer la prostată. Asta arată un studiu realizat de cercetătorii americani şi publicat în „American Journal of Clinical Nutrition".

  • Ţelină! E doar o legumă de pus în mâncare! Asta e cuvântul care-ţi vine să-l rosteşti când auzi de ea. Însă, este şi o plantă medicinală cu proprietăţi deloc de neglijat.