Un studiu italian demonstrează că ţânţarii nu transmit coronavirusul

tantar-shutterstock_1315696028.jpg

Înțepătura țânțarului poate transmite boli grave, dar nu și cornavirusul, spun medicii
foto: Shutterstock.com

Un studiu publicat, joi, de Institutul Naţional italian al Sănătăţii, a demonstrat că ţânţarii nu transmit coronavirusul, informează AFP, citată de News.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat deja că nu există nicio dovadă că boala ar putea fi transmisă de aceste insecte, care se crede că ar putea transmite paludismul, febra denga sau alte maladii atunci când înţeapă oamenii. 

Însă cel mai recent studiu, realizat în colaborare cu Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie (IZSVe), o organizaţie de cercetare a sănătăţii animale, a arătat că ţânţarul-tigru sau cel comun nu transmis Covid-19. 

"Testele au demonstrat că virusul, transmis ţânţarilor prin ingerarea de sânge infectat, nu a fost capabil de a se duplica", a explicat Institutul într-un comunicat. Le este deci imposibil insectelor să transmită virusul prin înţepăturile lor.   

Cum ne ferim de ţânţari

 Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Citește și:

În București au început tratamentele pentru ţânţari şi căpuşe. Se transmite coronavirusul prin înțepătură?

Virusul West Nile. Ce este și cum se transmite?

Loading...

Citește și

  • Numărul total al cazurilor de infecţie cu virusul West Nile semnalate în acest sezon a ajuns la patru, acestea fiind în judeţele Galaţi, Călăraşi, Tulcea şi în municipiul Bucureşti. Una dintre persoanele infectate a murit. Autorităţile sunt în alertă.

  • Gata cu cremele şi sprayurile de corp! Dacă vrei să nu te mai muşte ţânţarii e suficient să-ţi cumperi o floare, pe care să o pui în casă sau în curte. Se numeşte „Ţânţărică", o plantă verde, curgătoare, deloc pretenţioasă. Mirosul ei îi înnebuneşte pe bâzâitori şi nu se mai încumetă se apropie de tine.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1