Un remediu pentru gripa rebelă: mălaiul

În orice anotimp, efectele unei gripe rebele sunt nedorite. De aceea, ele trebuie îndepărtate din viața noastră cât mai repede. Terapeuții au constatat că pentru acest disconfort există un leac simplu și foarte eficient la îndemâna noastră: mălaiul.

Iată cum trebuie să procedeze bolnavul: într-un pahar cu apă fiartă și răcită va pune două lingurițe de făină de porumb pe care o amestecă bine și o  bea cu înghițituri mici. În cazul în care febra se menține și simptomele gripei se accentuează, bolnavul trebuie să completeze tratamentul cu o cataplasmă cu mămăligă caldă, aplicată pe piept și pe gât, iar deasupra cataplasmei să pună o pătură groasă.

În urmă cu secole, mămăliga ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi

Cu sute de ani în urmă, mămăliga era un leac renumit pentru eliminarea pietrelor de la rinichi sau bilă. În acesr caz se aplicau cataplasme cu mămăligă pe locul bolnav și, după o oră de la aplicarea cataplasmei, pietrele, chiar de dimensiuni mari, erau eliminate. Acest leac este folosit cu rezultate foarte bune și în zilele noastre. Specialiștii susțin că leacul respectiv nu dă rezultate pe perioade de timp îndelungate și, de aceea, persoanele care se confruntă cu astfel de probleme, trebuie să facă periodic investigații medicale.

Tratamentul cu mămăligă combate eficient gripa

Terapeuții precizează că tratamentul cu mămăligă este foarte eficient când se administrează intern sau extern. Mai mult, mămăliga învinge repede gripa, dar calmează și durerile provocate de aceasta, precizează și autoarea Mariana Borloveanu în broșura ”Leacuri mănăstirești”.  

    

Loading...

Citește și

  • remedii naturiste pentru raceala si gripa

    Răceala îţi dă durei de cap la propriu? Este un semn că trebuie să iei măsuri urgente. Dacă simptomele persisă, ai nasul înfundat, te doare în gât şi ai febră poţi apela la câteva tratamente naturiste pentru răceală şi gripă care sunt la îndemâna oricui.

  • Miere de rapita in borcan. Miere de rapita - remediu, beneficii, contraindicatii

    Specialiștii susțin că rapiţa sălbatică este una dintre cele mai eficiente plante oleaginoase din lume. Planta conţine cele mai importante substanţe active: proteine, hidrați de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, celuloză, grăsimi, mucilagii, vitamine (A, B1, B2, C), beta-caroten și niancin.