Un remediu pentru boli foarte grave - Bitterul suedez

bitter_preparat_in_casa_jpg.jpg

Bitterul suedez poate fi preparat în casă și tratează zeci de boli
Sursa foto: Diete sănătoase.ro

Bitterul suedez este un remediu, cu efecte benefice, într-un număr impresionat de boli interne, fiind și un leac extern care contribuie la vindecarea fracturilor, leziunilor și plăgilor.

Bitterul suedez a fost conceput în Evul mediu de renumitul savant şi alchimist Paracelsus; acesta a fost preocupat să realizeze un elixir din plante care să menţină vigoarea şi tinereţea organismului uman.

Totodată, acest remediu avea în vedere să dinamizeze circulația sângelui și să înlăture stările congestive.                                                                                                                                                      

Valoarea acestui remediu uitat 

 
 

 

Fitoterapeuta Maria Treban aducea în atenția contemporanilor acest remediu uitat, în renumita sa carte ”Sănătate din farmacia Domnului”. ”Remediul respectiv, (spunea terapeuta), poate să vindece aproape orice boală".

Bitterul regenerează celula hepatică

Cercetătorii au constatat că principiile active ale plantelor din compoziţia bitterului descongestionează căile biliare şi regenerează celula hepatică. Terapia cu această tinctură combate efectele unor boli grave ale ficatului, precum hepatitele cronice şi cirozele. O cură cu bitter suedez durează două-trei săptămâni, timp în care se administrează câte o linguriţă, diluată într-o cană de 250 ml cu apă sau ceai, înaintea meselor principale. Specialiştii recomandă mai multe cure anuale de acest fel, urmate de pauze de şapte zile.

Tratează aciditatea gastrică

În afecţiunile gastrice, un tratament cu bitter suedez atenuează simptomele dureroase: inflamaţiile, arsurile gastrice şi diminuează hiperaciditatea, având, totodată, efecte revigorante după crizele digestive puternice. Când apar primele simptome, se administrează câte o linguriţă de bitter, diluată într-o jumătate de ceaşcă cu ceai, de patru ori pe zi, înainte de masă. În crizele puternice de indigestie, în fiecare zi,  se administrează câte două linguriţe de bitter, diluate într-un pahar cu ceai de coada-şoricelului, de afin sau de sunătoare. Terapia trebuie urmată cel puţin şapte zile.

Bitterul menţine elasticitatea vaselor sanguine

Specialiştii au constatat că biterul suedez reduce valorile colesterolului „rău", menţine flexibilitatea vaselor de sânge şi, totodată este un tonic cardiac. Pentru a fi eficient,tratamentul cu bitter trebuie urmat minimum două luni, timp în care se administrează câte trei linguriţe pe zi, amestecate cu o cană de ceai din fructe de pădure.

Tinctura aceasta este un bun adjuvant în boala canceroasă

S-a constatat că această tinctură este un bun adjuvant în boala canceroasă. Tratamentul are efecte de stimulare a imunităţii, reduce senzaţia de greaţă şi stimulează pofta de mâncare. Se recomandă câte o linguriţă diluată cu apă, înaintea fiecărei mese.

Are efecte puternice în cistite şi infecţii renale

Angelica, feniculul, dafinul, ienupărul sunt doar câteva plante din compoziţia bitterului, foarte eficiente în afecţiunile renale datorită proprietăţilor antiseptice şi diuretice. Zilnic se administrează câte o linguriţă de bitter, diluată într-o cană cu ceai de gălbenele, de patru ori pe zi. Când crizele sunt foarte puternice, se aplică şi comprese stropite cu bitter şi apă, în cantităţi egale, pe zona rinichilor sau a vezicii urinare.

Există mai multe formule de Bitter suedez

Există mai multe formule de Bitter suedez  care conţin 32 de plante,16 şi, respectiv, 12 plante. Formulele cele mai complexe de bitter, realizate de fitoterapeuţi români conțin și 180 plante.

Iată o formulă a bitterului suedez benefică, care conține 12 plante și poate fi preparată din plante culese din flora ţării noastre:

Compoziţie: 10 g aloe (frunze), 5 g răşină de brad, 2 g rădăcină de şofran sau de stânjenel, 10 g salcâm (flori), 10 g dafin (frunze) sau scorţişoară,10 g troscot sau rădăcină de rubarbăr,10 g genţiană,10 g frasin(frunze),4 g fenicul sau anason,5 g scaiete(rădăcină),10 g angelică,10 g ienupăr(boabe) pisat. Acest amestec de plante, bine uscate la soare şi măcinate, se pune într-o sticlă de doi litri cu gâtul larg şi deasupra se toarnă un litru şi jumătate de votcă sau de alcool alb de secară. Se pune sticla la soare şi, după 14 zile de macerare, se filtrează lichidul şi se pune într-o sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros. Zilnic, se iau una-două linguriţe, diluate într-o cană cu ceai sau cu apă plată, înaintea meselor principale.

Recomandarea specialiștilor

Un bitter de calitate se prepară din plante culese din zone nepoluate, în perioadele când calităţile lor terapeutice sunt maxime.

 

                                                                                                                                                          

Loading...