Un remediu pe bază de pătlagină, mipola, tratează tusea și astmul

bautura_din_patlagina_jpg.jpg

Mipola combate afecțiunile respiratorii - tusea și astmul
Sursa foto: Adevărul.ro

Dacă tusea și astmul vă dau de furcă în zilele friguroase, o băutură pe bază de pătlagină vă ajută să scăpați de acest necaz. Licoarea respectivă, numită Mipola, are proprietăți expectorante și antiseptice, fiind foarte eficientă în infecțiile respiratorii însoțite de tuse.

Pătlagina este o plantă indicată de nutriționiști în tratarea unor afecțiuni frecvente la nivel respirator și digestiv: bronșite cronice, astm bronșic, laringite, traheite, tuse, ulcer gastroduodenal și diaree. Această băutură care îmbunătățește rapid starea de sănătate a bolnavului, se prepară din următoarele ingrediente: 50 g miere, 150 ml infuzie de pătlagină și o linguriță de suc de lămâie.

Iată cum se prepară băutura 

Se face o infuzie din frunze de pătlagină ( o lingură de frunze la o cană de apă), apoi  se strecoară. În infuzia caldă se adaugă mierea și sucul de lămâie. Adulții trebuie să consume 150-300 ml de infuzie pe zi, un interval de două-trei zile. De asemenea, în această băutură se poate adăuga un gălbenuș  proaspăt în 50 ml de mipola. Acest ingredient sporește efectul calmant al băuturii.

Loading...