Un remediu cu efecte excepţionale asupra sănătăţii: Cataplasmele cu usturoi aplicate pe tălpi

Citeste tot despre: 

Orice naş îşi are naşul! Arhicunoscutul proverb popular este valabil şi în cazul unui remediu inedit care vă scapă rapid de răceli şi de viroze, însoţite de o tuse obositoare ! Şi asta nu e tot!

Mai mult, această terapie simplă, la îndemâna oricui, activează şi circulaţia periferică şi tratează cu succes neplăcutul sindrom al mâinilor şi picioarelor în permanenţă reci. 

De secole, usturoiul s-a dovedit cel mai puternic antibiotic natural, cunoscut ca aliment pur. În acelaşi timp, sucul său distruge rapid germenii de răceli, de gripe şi de viroze.

După mulţi ani de studii, cercetătorii au constatat că o cataplasmă cu usturoi aplicată pe talpile picioarelor are efecte  incredibile în cazul persoanelor cu o imunitate scăzută, care răcesc foarte repede, sunt tracasate de o tuse cumplită sau, indiferent de anotimp,  au mâinile şi picioarele în permanenţă reci.   

Efectul miraculos al cataplasmei cu usturoi se datorează substanţelor active prezente în leguma usturoioasă. Cataplasma fixată pe tălpile picioarelor, de seara până dimineaţa, acţionează asupra punctelor reflexe situate în această zonă a corpului.

Cum se prepară, cum se administrează leacul:  

Pentru prepararea cataplasmei aveţi nevoie de mai mulţi căţei de usturoi tocaţi mărunt (patru -cinci căpăţâni) amestecaţi cu trei-patru linguri de ulei de măsline. Înainte de a aplica mixtura pe tălpile picioarelor, acestea se ung cu ulei de măsline. De asemenea, ungeţi cu ulei demăsline şi degetele mâinilor care intră în contact cu sucul usturoiului în timp ce tocaţi căţeii de usturoi. Prin această măsură de prevedere, protejaţi pielea de arsurile cauzate de sucul de usturoi. Tocaţi mărunt, căţeii de usturoi amestecaţi cu ulei de măsline se aplică pe tălpi. Pentru ca bucăţelele de usturoi să nu se risipească şi sucul legumei să fie persistent, peste această mixtură  se aplică o faşă de tifon, iar talpa piciorului se înfăşoară într-o pungă de plastic ce se fixează de glezna piciorului. Dimineaţa se îndepărtează cataplasma şi talpa piciorului se spală cu apă caldă şi săpun pentru a elimina mirosul de usturoi.

Chiar şi bolnavii de plămâni, în stare foarte gravă ( persoanele suferinde de diferite boli respiratorii-astmă, bronşite, emfizen, alergii şi abcese pulmonare) s-au vindecat în mod miraculos după ce au folosit acest remediu.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1