Un leac sigur pentru urechea bolnavă

CLIIMA20121115_0133_1.jpg

Tratamentul pe bază de tinctură de propolis a dat rezultate foarte bune în afecţiuni ale urechii. (Foto: Shutterstock)
Citeste tot despre: 

Otita, micoza şi chiar surditatea sunt suferinţe care pot fi tratate cu un remediu la îndemâna bolnavilor care se confruntă cu astfel de necazuri.

Din experienţa fitoterapeutului Eugen Giurgiu, tratamentul
pe bază de tinctură de propolis a dat rezultate foarte bune în astfel de
afecţiuni.

Iată cum se procedează:

Se procură de la Plafar o sticluţă cu tinctură de propolis în concentraţie de 30%. Într-o sticluţă sterilă de medicamente, amestecaţi o linguriţă de tinctură cu 10 ml de ser fiziologic. Sticluţa care conţine soluţia obţinută se pune într-un vas cu apă caldă, până când conţinutul acesteia se ridică la temperatura corpului. Înainte de întrebuinţare, soluţia se agită bine; cu o pipetă, turnaţi în fiecare ureche 5-10 picături.

În acelaşi timp, îmbibaţi o bucată de tifon în această soluţie şi o introduceţi în urechea bolnavă- de seara până dimineaţa. Aveţi grijă să nu pătaţi faţa de pernă...

Tratamentul trebuie urmat vreme de zece zile. În a doua etapă a tratamentului, trebuie să amestecaţi tinctură de propolis cu ulei de măsline - în cantităţi egale. Şi această soluţie trebuie încălzită, ca şi în cazul precedent. Din acest leac, turnaţi câte trei picături de trei ori pe zi. Durata tratamentului este tot de zece zile. Intern, se administrează tinctură de propolis, câte două picături pentru cinci kg corp, de trei ori pe zi, cu cinci minute înaintea meselor principale. De această dată, tinctura nu se adaugă în ceai, ci se toarnă cu pipeta pe o bucăţică de pâine, care se mestecă bine, apoi se înghite.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă bolnavilor să folosească tinctura de propolis preparată la Apicola Bucureşti, fiind cea mai eficientă, deoarece materia primă este recoltată de la mai mulţi stupi din întreaga ţară. De asemenea, fitoterapeutul precizează că tratamentul acesta vindecă otita, micoza şi poate contribui, în multe cazuri, la vindecarea surdităţii. Terapia trebuie continuată încă trei zile după ce simptomele bolii au dispărut.


Loading...