Un absolvent al Universității Carol Davila revoluționează medicina dentară

Doctorul Amos Yahav, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, revoluționează stomatologia printr-o noua tehnică de augumentare osoasă, cu doua noi produse inovatoare, Bond Apatite și 3D Bond, ce au fost lansate astăzi în premiera în România și care oferă avantaje calitative și financiare atât pentru pacient cât și pentru medic.

Concepute și patentate în laboratoarele Augma Biomaterials Ltd., cele două produse revoluționare au fost realizate în urma unor cercetări desfășurate pe parcursul a 15 ani și nu conțin polimeri, fiind create din materiale pure. Bond Apatite este un ciment compozit pentru grefare osoasă sintetic, cu efect osteoconductiv, compus din hidroxiapatită și sulfat de calciu bifazic sub formă de pudra granulată, folosită pentru umplerea, creșterea osoasă sau reconstrucția defectelor periodontale sau osoase din zona orală și maxilo-facială.

3D Bond este un ciment liant pentru grefare sintetic, cu efect osteoconductiv, bioresorbabil format din sulfat de calciu bifazic sub formă de pudră granulată și funcționează ca o schelă pentru regenerarea osoasă în cadrul procedurilor dentare, urmărind umplerea, creșterea osoasă sau reconstrucția defectelor osoase din zona orală și maxilo-facială. Folosirea acestor două produse în procedurile de augumentare osoasă micșorează semnificativ timpul de recuperare după intervenție, îmbunătățește consistența și calitatea osului și reduce semnificativ riscul de infecție grație proprietăților lor bacteriostatice. Această practica a materialelor de augmentare pe bază de ciment s-a mai folosit până acum doar domeniul medical al ortopediei.

Zoom
ahav


Medicul Yahav, care este, de asemenea, fondatorul și președintele Consiliului de Administrație Augma Biomaterials, a precizat în cadrul conferinței de presă ce a avut loc, astăzi, la hotelul la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center că Bond Apatite și 3D Bond vor fi puse pe piață din România doar după ce medicii stomatologi de aici vor învăța cum se folosesc în urma unor cursuri de informare și formare, iar prețul va fi unul rezonabil, întrucât aceste două produse au nevoie doar o ședință pentru a se fixa față de trei ședințe cât necesită actualele materiale.
Bond Apatite și 3D Bond sunt disponibile sub formă de pulbere granulată împachetată într-o seringă și au fost lansate deja și în SUA și în Marea Britanie.loading...
Loading...