Uleiul de susan și cel de porumb au efecte benefice asupra sănătății

Ulei-susan.jpg

Ulei si seminte de susan
Studiile de specialitate au demonstrat că uleiul de susan reduce atât presiunea arterială, cât şi nivelul de glucoză din sânge
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Uleiul de susan, renumit pentru savoarea sa, este recomandat de terapeuţii europeni pentru nutrienţii prezenţi în compoziţie: vitamina E, acizii graşi esenţiali, lecitină şi minerale, pentru a enumera doar câteva componente cu o mare putere terapeutică.

Se adaugă în salate (câte două linguriţe amestecat cu suc de lămâie sau de grepfrut). Nutriţioniştii recomandă anemicilor să consume câte cinci-şase salate pe săptămână, asezonate cu ulei de susan.

Studiile de specialitate au demonstrat că uleiul de susan reduce atât presiunea arterială, cât şi nivelul de glucoză din sânge, fiind benefic pentru pacienţii care suferă de diabet de tip 2 şi de hipertensiune arterială. Totodată, uleiul de susan este un valoros antiinflamator şi un antiseptic.

Şi uleiul de porumb a început să fie folosit ca ingredient de bază în salatele de crudităţi. Conţine zaharuri, glucoză, minerale şi multă vitamina C. Uleiul de porumb este benefic în afecţiuni ale vezicii biliare şi urinare, este un bun detoxifiant şi un tonic pentru stomac. Specialiştii recomandă două linguriţe de ulei la o porţie de 150 g de crudităţi.   

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Ştiai că, în afara faptului că te ajută să faci cele mai delicioase salate în această vară, uleiul de măsline este şi un aliat de nădejde al sănătăţii tale?

  • Georgeta Stancu ne-a dezvăluit un truc din bucătăria ei: Cartofii cu coajă nu se mai sfărâmă la fiert, dacă, înainte de a-i pune în apă, se ung cu ulei în care s-a dizolvat un vârf de cuţit de sare.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul