Uleiul de susan și de porumb, beneficii pentru sănătate

beneficii_ulei_de_susan_jpg.jpg

Uleiul de susan aduce beneficii sănătății cotidiene
Sursa foto: Diete sănătoase.ro

Uleiul de susan, renumit pentru savoarea sa, este recomandat de terapeuţii europeni pentru nutrienţii prezenţi în compoziţie: vitamina E, acizii graşi esenţiali, lecitină şi minerale, pentru a enumera doar câteva componente cu o mare putere terapeutică.

Uleiul de susan, antiinflamator  și antiseptic

Se adaugă în salate (câte două linguriţe amestecat cu suc de lămâie sau de grepfrut). Nutriţioniştii recomandă anemicilor să consume câte cinci-şase salate pe săptămână, asezonate cu ulei de susan.

Studiile de specialitate au demonstrat că uleiul de susan reduce atât presiunea arterială, cât şi nivelul de glucoză din sânge, fiind benefic pentru pacienţii care suferă de diabet de tip 2 şi de hipertensiune arterială. Totodată, uleiul de susan este un valoros antiinflamator şi un antiseptic.

 

Uleiul de porumb, un bun detoxifiant

 

Şi uleiul de porumb a început să fie folosit ca ingredient de bază în salatele de crudităţi. Conţine zaharuri, glucoză, minerale şi multă vitamina C. Uleiul de porumb este benefic în afecţiuni ale vezicii biliare şi urinare, este un bun detoxifiant şi un tonic pentru stomac. Specialiştii recomandă două linguriţe de ulei la o porţie de 150 g de crudităţi.   

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1