Uleiul de nucă, bun pentru sănătatea inimii

Citeste tot despre: 

Uleiul de nuci este o delicatesă în bucătărie, dar poate fi considerat şi tratament naturist pentru prevenirea şi combaterea mai multor afecţiuni. Cel mai important avantaj al consumului regulat al acestuia este că diminuează riscul apariţiei afecţiunilor cardiace coronariene.

Circulaţia sângelui

Uleiul de nucă este bogat în grăsimi mononesaturate, cum ar fi acizii graşi omega-9, ceea ce înseamnă că susţine elasticitatea arterelor şi ajută la îmbunătăţirea fluxului de sânge din organism, reducând şansele de rigidizare a arterelor.

Reduce riscul apariţiei bolilor cardiace

Acest ulei este benefic pentru sănătatea inimii datorită nivelului extrem de ridicat de acid alfa-linoleic, care este un tip de acid gras omega-3. Un studiu a demonstrat că persoanele care au consumat zilnic ulei de nucă au avut o îmbunătăţire semnificativă a sănătăţii vaselor de sânge, fapt ce stimulează o funcţionare adecvată a inimii şi reduce riscul de boli cardiace.

Reglarea nivelurilor hormonale

Nucile sunt o sursă extrem de bogată de fitonutrienţi. Acestea conţin minerale precum seleniu, magneziu, fier, calciu, fosfor şi zinc, substanţe care ajută la menţinerea echilibrului hormonilor din organism.

Frumuseţea pielii

Sursă bună de vitamina B ( B1, B2, B3) dar şi vitamina E şi niacină, uleiul de nucă contribuie la înfrumuseţarea şi menţinerea sănătăţii pielii. Unii dintre fitonutrienţi şi acizii graşi din compoziţia acestuia fac pielea mai elastică şi îi îmbunătăţesc textura. 

Ameliorarea inflamaţiei

Uleiul de nucă este o sursă bună de grăsimi polinesaturate, cum ar fi omega-3 şi omega-6, care sunt extrem de utile pentru reducerea inflamaţiei care apare în cazul unor boli, cum ar fi artrita. 

Eczeme

O linguriţă de ulei de nucă pe zi ajută la vindecarea eczemelor şi erupţiilor pielii.

Beneficii antiîmbătrânire

Uleiul de nucă este bogat în antioxidanţi care ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi şi previne deteriorarea celulelor, ajutând astfel la încetinirea procesului de îmbătrânire, conform www.sfatulmedicului.ro. 

Cum se obţine? 

Uleiul nerafinat de nuci este obţinut din fructul lemnos al nucului, după uscare, şi e presat la rece. Un ulei de nucă de calitate va avea gust de nuci şi culoarea topazului. După deschiderea recipientului, uleiul de nuci trebuie menţinut într-un loc răcoros, la întuneric  şi folosit cel mult un an. 

 

Loading...