Uleiul de măsline, benefic pentru tot corpul

Ulei-masline.jpg

Ulei de masline
Uleiul de măsline ajută la scăderea colesterolului rău
Foto: pixabay.com

Uleiul de măsline, supranumit de Homer „aurul lichid”, are un puternic efect antioxidant, reuşind să scadă nivelul colesterolului „rău” (LDL) şi să crească nivelul colesterolului „bun”(HDL) din sânge.

Adăugat în salate (câte trei linguriţe la o porţie de 150 g de crudităţi), uleiul provenit din prima presare la rece a măslinelor şi din filtrări succesive, fără a se folosi substanţe chimice, inhibă anumite gene care sunt răspunzătoare de apariţia bolii canceroase.

Studiile îndelungate efectuate în Italia, SUA (la Chicago) şi Spania au dovedit că acest ulei împiedică, în mod cert, dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul tubului digestiv.

Un consum constant de ulei extravirgin este benefic şi pentru circulaţia sangvină. Specialiştii au mai descoperit şi efectele calmate ale acestui sortiment de ulei asupra durerilor reumatice, datorită unei substanţe numite oleocanthal, care se găseşte şi în compoziţia aspirinei. Substanţa miraculoasă inhibă puterea enzimelor implicate, răspunzătoare de procesele inflamatoare, asociate afecţiunilor reumatice, dar nu irită mucoasa gastrică, aşa cum se întâmplă în cazul consumului de aspirină.  

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1