Uite de ce este bună apa minerală pentru organism!

Provenită dintr-o sursă naturală, apa minerală are, prin compoziţia ei chimică, efecte benefice asupra sănătăţii. Trebuie să aibă o anumită origine, să nu fie supusă unor modificări artificiale, excepţie făcând adăugarea de dioxid de carbon, şi să se deosebească de apa de la robinet prin calităţile terapeutice.

  • Printre mineralele conţinute în cantităţi mari de apa minerală se numără calciul şi magneziul, ambele esenţiale pentru buna funcţionare a organismului uman. Magneziul este foarte important pentru reglarea tensiunii arteriale, a indexului glicemic şi un bun regulator neurocerebral. Ajută, de asemenea, la menţinerea echilibrului digestiv şi previne constipaţia, deoarece atrage apa în intestine, ceea ce îmbunătăţeşte consistenţa scaunului şi favorizează tranzitul intestinal. 
  • Calciul regăsit în cantităţi generoase în apa minerală îmbunătăţeşte sănătatea oaselor, prin fortifierea sistemului osos şi prevenirea pierderii densităţii osoase. Ultimele studii arată că aportul de calciu din apa minerală poate îmbunătăţi nivelul de calciu din corp, atât timp cât este consumată în mod frecvent şi regulat. E important de reţinut faptul că şi apa de la robinet conţine minerale, însă apa îmbuteliată şi clasificată drept ”minerală” trebuie să conţină aportul de minerale specific sursei. 
  • Apa minerală e bogată şi în potasiu, esenţial pentru echilibrul electroliţilor din corp, sodiu, care ajută la neutralizarea acizilor stomacali, fier şi zinc, necesari pentru un sistem imunitar puternic, pe lângă multe alte beneficii. 
  • Un alt beneficiu al acestui tip de apă e îmbutelierea la sursă, ceea ce oferă garanţia purităţii apei. Astfel, pe lângă faptul că nu trece prin conductele din circuitul de apă al oraşului, apa minerală nici nu suferă alterări de gust şi compoziţie, ca urmare a proceselor de dezinfectare, la care este supusă apa de la robinet. Cu toate acestea, apa minerală este supusă la o formă de procesare – cea de carbogazificare sau decarbogazificare, iar uneori anumite substanţe toxice, precum arsenicul, sunt eliminate din compoziţia sa chimică, scrie doc.ro.
  • Prea multă apă carbogazoasă duce la un disconfort esofagian şi abdominal, manifestat prin sughiţ, balonare şi, uneori, crampe. Apa minerală carbogazificată poate avea un efect negativ asupra smalţului dinţilor. Pentru că are un pH mai scăzut faţă de apa obişnuită, o face mai acidă. 
Loading...

Citește și

  • Apa minerală topeşte grăsimile şi ajută la detoxifierea organismului. Din acest motiv este recomandată în curele de slăbire

    Dieta cu apă minerală este cea mai indicată în curele de slăbire. Băută cu o jumătate de oră îniante de masă creşte senzaţia de saţietate. Medicii recomandă să consumi apă minerală şi între mese pentru a asigura o hidratare optimă. Mai mult, apa minerală accelerează organismul şi topeşte grăsimile, ceea ce ne şi dorim atunci când vrem să slăbim.

  • Biborţeni, Dorna, Izvorul Minunilor, Borsec... Magazinele au o ofertă variată de apă minerală şi apă plată încât, de multe ori, cumpărăm ce ne e mai la îndemână. O mare greşeală, ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Apa, la fel ca şi alimentele, se alege în funcţie de anumite criterii pe care mulţi dintre noi însă nu le cunosc.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1