Uite cum te repari singur când dormi!

Experţii britanici în somn au descoperit că poziţia în care dormim este esenţială pentru starea noastră de sănătate. Un număr impresionant de afecţiuni pot dispărea ca prin farmec în numai o săptămână doar dacă ne schimbăm poziţia în care dormim noaptea, informează Daily Mail. Iată cum ar trebui să ne educăm singuri pentru a fi sănătoşi.

Un somn agitat e foarte periculos pentru sănătate, nu doar neplăcut şi neodihnitor. Durerile de şale, durerile menstruale şi chiar febra se amplifică atunci când dormim într-o poziţie necorespunzătoare. Deoarece aceasta afectează direct circulaţia sanguină şi modul în care organismul se relaxează. Iată ce afecţiuni ale corpului putem repara adaptându-ne poziţia de somn!

Reflux gastric

 


Refluxul acidului gastric se manifestă printr-o senzaţie de arsură în capul pieptului şi este cauzat de urcarea către gât a acidului gastric, după ce aţi mâncat mult, târziu şi pe nemestecate o cină copioasă. Doctorul John de Caestecker, de la Spitalul Universitar din Leicester, spune că atunci când simţim astfel de simptome trebuie să ne culcăm lungiţi pe partea dreaptă, cu genunchii flexaţi către abdomen. În felul acesta, mâncarea poate circula normal pe tractul digestiv. E important să ţineţi capul mai sus, aşa că folosiţi mai multe perne.

Dureri de spate


O poziţie greşită de somn vă amplifică durerile de şale şi afecţiunile coloanei vertebrale. Ca şi în cazul anterior, întindeţi mâinile în faţa voastră şi lungiţi-vă pe oricare dintre părţi. Flexaţi genunchii uşor pentru a alinia coapsele cu restul corpului, fără a vă ghemui însă prea tare. Puneţi o pernă între genunchi şi relaxaţi-vă muşchii pulpelor.

Congestia nazală

 


Nu trebuie să dormi pe spate dacă eşti răcit şi îţi curge nasul, pentru că secreţiile îţi blochează sinusurile. Pentru a te vindeca mai repede de gripă şi răceală, dormi într-o parte şi pune capul pe două perne pentru a putea respira corespunzător. O bună oxigenare a creierului şi a organelor interne ajută la lupta împotriva infecţiei. E important ca mâinile să stea lângă corp şi picioarele bine întinse. Poziţia asta te scapă de apnee şi de sforăit.

Dureri menstruale

 

 

În mod surprinzător, pe durata menstruaţiei trebuie să vă odihniţi stând lungite pe spate. Puneţi în spatele genunchilor o pernă pentru a relaxa mai repede muşchii coapselor, inghinali şi abdominali. Dacă dormiţi pe o parte, puneţi presiune suplimentară pe sâni şi asta doare, dormitul cu faţa în jos presează uterul şi amplifică durerile.

Dureri musculare

Aveţi febră musculară? Dormiţi pe spate cu picioarele depărtate şi mâinile la o distanţă de 30 de centimetri de corp. Această poziţie elimină presiunea acumulată la nivelul muşchilor. Puneţi sub genunchi două perne pentru a ţine picioarele la înălţime, această poziţie stimulează eliminarea acidului lactic acumulat în fibra musculară. Opţional puteţi ţine mâinile încrucişate sub cap pentru a respira mai adânc şi mai bine şi pentru a îndrepta cocoaşa. În această poziţie scăpaţi de durerile din zona cervicală.

Scrâşnitul dinţilor


Scrâşnitul dinţilor în somn este o afecţiune care afectează 8% dintre adulţi. În timp, acest obicei vă distruge dentiţia şi vă schimonoseşte conformaţia chipului. Stând pe spate, cu capul pe două perne mari şi pufoase vă obligaţi pielea corpului să se întindă natural relaxând mus­­­culatura mandibulei şi fălcii. Ţineţi mâinile încrucişate pe piept.

Apnee şi sforăit


Scăpaţi de sforăit dormind pe burtă. Chiar dacă, în cazul unora, taman această poziţie produce sforăit şi obturează căile respiratorii, în peste 60% dintre cazuri dormitul pe burtă cu capul întors spre dreapta are efecte pozitive. Este neapărat necesar să folosiţi două perne pentru a obliga gâtul să stea întins .
loading...
Loading...