Uite cum îţi îngrijeşti pielea cu mirodenii!

Îmbietoarele condimente nu sunt utilizate numai în bucătărie, pentru aromele preparatelor culinare. Din cele mai vechi timpuri, ele au fost folosite şi în scop terapeutic, chiar în tratamentele de înfrumuseţare. Uite cum poţi folosi condimentele pentru sănătatea pielii!

Spumă de baie relaxantă cu infuzie de vanilie

Vii obosită de la locul de muncă şi tot ce îţi doreşti nu este decât o baie fierbinte, ca să te ajute să uiţi de toate? Ca să ai parte de relaxarea visată, prepară-ţi un elixir revitalizant care să-ţi răsfeţe simţurile. Ai nevoie de o lingură cu ulei de susan, cinci picături cu ulei esenţial de vanilie şi de o lingură cu miere. Adaugă aceste  ingrediente într-un vas mic şi toarnă amestecul în apa fierbinte de baie. Stai cel puţin 10 minute, apoi te clăteşti cu duşul. Încă mai ai îndoieli asupra rezultatului? 

Mască energizantă cu ghimbir

Pielea are nevoie de îngrijire specială, mai ales în sezoanele reci. Ca să-ţi ajuţi tenul să nu se irite din cauza condiţiilor de mediu şi a radicalilor liberi, ai nevoie de o mască tonifiantă cu ghimbir. Deloc costisitoare şi uşor de preparat, aceasta te va binedispune şi-ţi va catifela faţa cu repeziciune. Razi o bucată mică de ghimbir proaspăt şi-l amesteci cu două linguri cu miere lichidă, până obţii o pastă omogenă. Întinzi această mască pe ten, evitând zona ochilor şi laşi să acţioneze 10 minute. Te clăteşti cu apă călduţă. 

Pastă purificatoare cu amestec de curcuma

Din categoria cosmeticelor preparate în casă face parte şi următoarea mască. Chiar dacă îţi ia ceva timp să o prepari, nu uita că ai garanţia că produsul de înfrumuseţare nu conţine substanţe chimice dăunătoare, cum sunt cele din comerţ. Îţi poţi prepara o mască purificatoare cu celebrul condiment folosit în mâncărurile tradiţionale indiene, curcuma. Combină trei linguri cu iaurt împreună cu o linguriţă de curcuma şi aplică amestecul pe ten cu mişcări circulare. Lasă-l să stea cinci minute să acţioneze, apoi îl îndepărtezi cu apă călduţă. 

Balsam de păr cu ulei de susan

Părul îţi este lipsit de vitalitate şi pare uscat? Încearcă să-i redai prospeţimea şi strălucirea de odinioară cu ajutorul condimentelor. Intră în bucătărie şi ia o lingură de ghimbir proaspăt ras şi încă o lingură de ulei de susan şi amestecă-le într-un vas. Pasta obţinută se întinde pe cap, masând scalpul, şi o laşi să acţioneze timp de jumătate de oră. Este obligatoriu ca apoi să-ţi speli părul cu şampon.

Scorţişoara te scapă de senzaţia de picioare grele

Scorţişoara este un excelent remediu antistres, mai ales când este folosită ca să dea o mireasmă aparte apei de baie pentru picioare. Tot ce trebuie să faci este să laşi la macerat două sau trei beţe de scorţişoară în 100  ml ulei de migdale dulci. După câteva zile, pune o linguriţă de ulei, care a dobândit iz de scorţişoară, în apă călduţă şi stai la relaxare, cu picioarele în apă.

Loading...