Uite cum îţi cureţi rinichii natural!

femeie limonada.jpg

Foto: 123rf

Rinichii sunt ca nişte filtre pentru toxinele din organism. Când aceştia nu sunt sănătoşi, întreg organismul nostru are de suferit. E important să ne păstrăm rinichii într-o stare bună de funcţionare.

Rolul rinichilor este de a filtra substanţele toxice, de a epura sângele, de a elimina deşeurile metabolice din organism şi de a regla tensiunea arterială. Ca să-i poţi păstra în stare bună de funcţionare, trebuie, în primul rând, să ai o alimentaţie sănătaosă. Este foarte important să eviţi alimentele procesate, bogate în zahar şi aditivii. Iată cele mai bune alimente care-ţi ajută rinichii să-şi îndeplinească funcţiile. Acestea au capacitatea de a dubla puterea de detoxificare a rinichilor: 

 • Uleiul de măsline. Acest ulei este perfect pentru cei care caută să îşi cureţe rinichii. Plin de antioxidanţi şi de minerale, acest ingredient de bază poate fi foarte uşor integrat în aproape orice preparat.
 • Apa. Păstrând corpul suficient de hidratat, diluezi urina şi îţi ajuţi rinichii să elimine toxinele. Nici un alt lichid nu este la fel de eficient ca apa în a purifica rinichii şi a-i menţine într-o stare bună de sănătate.
 • Pepenele roşu. Conţine foarte multă apă, precum şi vitamine şi minerale. De aceea este recomandat să consumăm pepene în mod regulat, cu atât mai mult cu cât este delicios şi răcoritor.
 • Sucul de lămâie. În cazul în care suferi de pietre la rinichi, sucul de lămâie îţi face bine. Are o mare cantitate de acid, care permite distrugerea pietrelor de la rinichi. Poţi să bei sucul ca atare sau adăugat în salate, conform blog.magzone.ro.
 • Fructele roşii. Acestea sunt pline de antioxidanţi şi ajută rinichii să elimine toxinele mult mai repede. Cu cât culoarea lor este mai închisă, cu atât sunt mai bune pentru rinichi. Indicate sunt coacăzele, murele şi afinele. 
 • Merele. Conţin cantităţi ridicate de fibre solubile, care ajută la eliminarea deşeurilor şi toxinelor corpului. Aşadar, un măr zilnic nu face decât bine organismului. 
 • Seminţele de dovleac. Conţin aproape tot atât de mulţi antioxidanţi precum coacăzele. Ar trebui consumate regulat de către cei care caută să îşi amelioreze sănătatea renală. 
loading...
Loading...

Citește și

 • Usturimea la urinat, durerile chinuitoare de mijloc şi schimbarea culorii urinei sunt simptome clare că rinichii tăi au nevoie de tratament.

 • fructe sanatate ficat rinichi sfaturi

  Ficatul are un rol important în echilibrul metabolismului, deoarece sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipidele și lipoproteinele, participă la metabolismul glucidelor și proteinelor și ajută la sinteza unor elemente din sânge, cum sunt globulinele, albuminele și antitrombina.

 • Ajutoare de nădejde atunci când suferi de probleme renale, remediile cu cozi de cireşe sunt recunoscute ca fiind cele mai bune diuretice naturale. Revista “Click! pentru femei” a făcut o listă a beneficiilor acestora.

 • Aveţi nisip în căile urinare sau calculi renali? Puteţi încerca metoda ayurveda. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, vă recomandă lămâia ca un aliment-medicament.