Uite cele mai bune remedii naturale antirid!

Adesea sunt cauzate de trecerea timpului, dar sunt situaţii în care stresul, dieta dezechilibrată şi de lipsa somnului duc la apariţia ridurilor. Deşi nu le poţi elimina ca prin miracol pe cele deja formate, le poţi împiedica, totuşi, să se accentueze. Iată câteva remedii şi tratamente din natură, cu eficienţă testată de-a lungul timpului.

  • Albuşul este plin de proteine care refac ţesuturile şi potasiu, care menţine umezeala în celulele pielii. Mai conţine, de asemenea, riboflavină, compus ce elimină toxinele şi radicalii liberi, şi magneziu, care încetineşte procesul de îmbătrânire şi face pielea radiantă. Amestecă albuşul unui ou cu 1 linguriţă de suc proaspăt de lămâie şi ½ de linguriţă de miere, pentru a profita de avantajele astringente, antiseptice şi antibacteriene ale acestora. Lasă 10 minute pe piele, după care spală faţa cu apă potrivită. Această mască este recomandată şi tenului acneic sau gras, deoarece ajută la micşorarea porilor, prin reducerea excesului de sebum.
  • Suc de lămâie şi miere. Un remediu simplu care reduce aspectul ridurilor, chiar înainte de a aplica produsele de machiaj, este sucul de lămâie şi miere. Se aplică pe faţă, timp de 10 minute, un amestec format din sucul unei lămâi şi 1 lingură de miere pentru a avea timp să strângă porii, apoi se clăteşte. Îţi vei simţi ulterior pielea netedă şi suplă, datorită umectantului natural al mierii (ce va păstra şi umezeala în celulele pielii) şi a sucului de lămâie, care stimulează producţia de colagen.
  • Castravete şi iaurt. Un castravete conţine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, dar şi acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc. De aceea, îţi va tonifia, lumina şi hidrata pielea, în timp ce va împiedica uscarea şi ridarea ei. Tot acest mix de vitamine îţi va proteja de inflamaţii pielea şi va neutraliza radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură.
  • Ulei de ricin. Aflat în topul ingredientelor care îţi îngrijesc pielea, uleiul de ricin e folosit la aproximativ toate tratamentele şi măştile făcute în casă. Se poate utiliza atât pentru ten, cât şi pentru gât: luaţi o dischetă, o impregnaţi cu o cantitate moderată de ulei de ricin şi prin mişcări circulare aplicaţi în primul rând în zona de sub ochi, pentru ca mai apoi să ajungeţi unde doriţi. 
  • Ananas. Denumit şi “fructul antirid”, ananasul face parte din categoria tratamentelor naturiste antirid şi tot ce trebuie să faceţi este să păstraţi o bucată pe faţă timp de 10-15 minute şi veţi observa că vă va ajuta în reducerea şi ameliorarea ridurilor şi imperfecţiunilor feţei. Ananasul elimină celulele moarte şi le împinge pe cele noi să lucreze pentru pielea hrănită şi hidratată.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0