Uite ce rişti dacă slăbeşti rapid!

dieta.jpg

foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Numărul de kilograme în plus te-a alarmat, aşa că ai luat măsuri, adoptând o dietă drastică? Chiar dacă te bucuri că ţi-ai recăpătat silueta într-un timp scurt, ia aminte că slăbirea bruscă aduce cu sine neplăceri pentru sănătate. Citeşte în revista “Click!pentru femei” care sunt acestea.

Îţi afectează inima

Privarea organismului de substanţele nutritive mai are şi o altă consecinţă nedorită, pe lângă anemie. Dacă te numeri printre persoanele care ţin diete severe în mod repetat şi slăbesc repede, este probabil să-ţi dai peste cap funcţionarea sistemului imunitar. Astfel apare riscul de deshidratare, ceea ce poate duce la palpitaţii, şi, implicit, la afectarea inimii.

Apare riscul de ulcer

Intestinul subţire e căptuşit cu un strat de celule, care-l protejează de acţiunea sucului gastric. Acest strat se reînnoieşte la fiecare 8-10 ore, însă, printr-o dietă drastică sau, prin înfometare, celulele ce formează mucoasa intestinală se regenerează mult mai greu. Pentru a se reînnoi, ele au nevoie de magneziu, iar în lipsa lui, stratul de celule va fi mult mai subţire. 

Pericol de creştere a colesterolului

Deşi poate părea paradoxal, slăbirea bruscă favorizează creşterea nivelului de grăsimi în sânge. Acest lucru se datorează faptului că, în lipsa hranei, metabolismul încetineşte, la fel ca şi funcţionarea ficatului. 

Lipsa de vitamine îţi slăbeşte organismul

Organismul îşi ia din alimentaţie vitaminele şi mineralele de care are nevoie pentru a funcţiona corespunzător. În momentul în care-l privezi de anumite substanţe, cum sunt fierul sau acidul folic, se pot instala simptomele anemiei, precum ameţelile, migrenele şi apariţia unei senzaţii persistente de slăbiciune fizică.

Loading...
 
 

Citește și

  • Din ce în ce mai mulţi adulţi şi copii dezvoltă diabet zaharat de tip 2, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase şi a sedentarismului. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina alternativă indiană, ne spune cum putem ţine sub control această afecţiune.