Uite ce plante te ajută să-ţi scadă tensiunea!

Boală frecvent întâlnită, hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută nu afectează neapărat doar persoanele mai în vârstă. În ultimii ani, această afecţiune se întâlneşte din ce în ce mai des şi la oamenii abia trecuţi de 40 de ani. Uite câteva plante care vin în ajutorul celor care se confruntă cu această problemă!

Turmericul
Un binecunoscut condiment, turmericul ajută la îmbunătăţirea funcţiei cardiovasculare şi la menţinerea unui flux sangvin sănătos. Mai mult, când e consumat alături de piper negru, scade valorile tensiunii arteriale şi ajută la relaxarea vaselor de sânge. Reduce nivelul colesterolului şi este recomandat pentru menţinerea sănătăţii inimii. Poate fi folosit sub formă de pulbere, caz în care e adăugat pur şi simplu în mâncare. 
Păducelul
Păducelul ajută la scăderea şi stabilizarea tensiunii arteriale. Administrarea a 5 ml de tinctură de păducel, de patru ori pe zi, îmbunătăţeşte irigarea cu sânge a inimii şi favorizează activitatea muşchiului cardiac. Poate fi consumat şi sub formă de ceai, care se prepară din 3-4 linguriţe de flori, sub formă de infuzie. Asociat cu valeriana, îşi potenţează efectul medicinal. Poţi face cure cu păducel care să dureze până la 3 luni, însă doar cu acordul unui specialist.
Coada-calului
În organism, cantitatea de siliciu scade odată cu vârsta, ceea ce determină rigidizarea vaselor de sânge. Coada-calului conţine o cantitate semnificativă de siliciu, fiind bogată şi în vitamina C. Se poate consuma sub formă de pulbere, prin măcinarea plantei uscate cu râşniţa electrică. Se administrează 2-3 linguriţe de pulbere pe zi, înainte de masă. Poţi folosi şi ceai - se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită, totul lăsat la infuzat 10-15 minute. Se beau 1-2 ceşti pe zi. 
Teiul
Tinctura din flori de tei este de folos în hipertensiunea arterială. Teiul are un efect vasodilatator, depurativ, eliminând totodată şi excesul de apă din organism. Se poate cumpăra direct din magazinele naturiste sau se prepară din 30 g flori uscate şi 100 ml alcool de 70 de grade. Se amestecă ingredientele într-un recipient din sticlă şi se lasă la macerat 10 zile, agitându-se zilnic. Se filtrează şi se păstrează într-un loc rece şi întunecat. 

 

Loading...

Citește și

  • mana aparat tensiune

    Problemă de sănătatea publică, tensiunea arterială crescută este factorul de risc cel mai important, la nivel global. Indiferent de cauza care o declanșează, este vital să fie tratată din timp. La nivel mondial, în jur de 1 miliard de oameni suferă de hipertensiune. Iată tot ce trebuie să știi dacă suferi de hipertensiune arterială.

  • hipertensiune boli inima sanatate greutate colesterol boli genetice

    Tensiunea arterială crescută, cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, nu este o boală. Ea este o problemă care trebuie ținută sub control, pentru că poate crește riscul de insuficiență cardiacă, accident vascular cerebral, atac de cord.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1