Uite ce dureri poţi să alungi cu roiniţă!

Ultima actualizare:

Creşte în sudul ţării, prin păduri de stejar, în luminişuri sau pe pajişiti. Este cunoscută din vechime drept condiment aromat care dă gust bun mâncărurilor, fiind însă folosită cu precădere pentru proprietăţile ei curative. Citeşte în revista „Click! pentru femei“ cum s-o foloseşti în caz de balonare sau migrenă!

  • Are acţiune sedativă. Roiniţa este cunoscută pentru capacitatea ei de a calma durerile. Este de ajutor persoanelor cu probleme nervoase sau cardiace, celor cu dismenoree (menstruaţie însoţită de dureri). Pentru efect sedativ, foloseşte tinctură, 15 picături de 3 ori pe zi. Prepară tinctura astfel: 20 g de frunze mărunţite lăsate la macerat două săptămâni, în 100 ml alcool de 70 grade. Agită sticla zilnic, de câteva ori, apoi strecoară lichidul. 
  • Leac antibalonare. Dacă ai probleme legate de balonare sau ai spasme stomacale, intestinale (colici), foloseşte câteva picături de apă de roiniţă, îndulcită. Se obţine din frunzele plantei macerate la rece, în apă plată. Lichidul strecurat calmează durerile gastrointestinale.
  • Alină migrena. Dacă suferi de dureri puternice de cap, foloseşte o infuzie de frunze şi flori de roiniţă, puse în părţi egale. Adaugă o linguriţă de amestec la o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat un sfert de oră, bea 1-2 căni ori de câte ori e nevoie. Acelaşi ceai ameliorează stările de greaţă la femeile însărcinate. 
  • Are efect detoxifiant. Infuzia de roiniţă curăţă organismul de toxine, dar e bună şi în caz de dischinezie biliară, enterocolită, toxiinfecţie alimentară. Prepară un ceai din 5-10 g pulbere de frunze la o cană cu apă clocotită, totul lăsat să se infuzeze 15 minute. Bea 2-3 căni pe zi. 
  • Calmează afecţiunile pulmonare. În caz de astm sau de afecţiuni respiratorii şi pulmonare diverse, foloseşte vin de roiniţă. Lasă la macerat, trei săptămâni, circa 100 grame de plantă într-un litru de vin. Bea zilnic 1-2 păhărele. 
  • Bună contra reumatismului. Dacă suferi de reumatism, foloseşte tinctură de frunze de roiniţă: o parte frunze mărunţite la trei părţi alcool de 70 de grade. Lasă la macerat două săptămâni, agitându-se recipientul zilnic. Fă frecţii locale cu lichidul respectiv şi, în cură internă, foloseşte câteva picături pe o bucată de zahăr. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net