Uite care sunt alimentele pe cale de dispariţie!

Ultima actualizare:

    Printre alimentele pe cale de dispariție se numără avocado, ciocolata și bananele
Printre alimentele pe cale de dispariție se numără avocado, ciocolata și bananele

Schimbările climaterice şi bolile duc la distrugerea culturilor de cacao, avocado, cafea, alune şi mai grav, la dispariţia albinelor care ar putea fi cea mai mare provocare la care va fi supusă omenirea.

Ciocolata

Potrivit Administraţiei pentru Oceanografie şi Atmosferă din Statele Unite ale Americii, schimbările climaterice vor distruge plantaţiile de cacao până în 2050. Temperaturile în creştere vor forţa cultivatorii de cacao să se îndrepte spre zone mai reci, în munţii din vestul Africii, unde solul nu este propice unor astfel de culturi. Predicţia specialiştilor este că aproape 90% dintre suprafeţele cultivate cu cacao vor dispărea până în 2050.

În ciocolată există o cantitate mare de cacao și aceasta este bogată într-o serie de substanțe numite flavonoizi, spune nutriționistul Lygia Alexandrescu. „În păstaia de cacao există semințele de cacao și acestea conțin un procent mare (20%) de flavonoizi. Proprietățile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atât în media, cât și în jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental că, prin consumul de alimente de origine vegetală bogate în flavonoizi, organismul este protejat împotriva stresului oxidativ, adică își manifestă capacitatea de substanță antioxidantă”, explică nutriționistul.

Avocado

În ultima perioadă, cererea pentru avocado a crescut semnificativ, ceea ce face ca zonele cultivate să fie aproape distruse. Clima se schimbă şi ea, iar avocado vor fi curând o raritate în cel mai bun caz sau o amitire, în cel mai rău caz.

Avocado este un fruct oleaginos cu mare densitate nutritivă, care consumat în forme cât mai naturale poate ajuta la scăderea colesterolului nociv LDL și se pare că ar putea scădea incidența unor tipuri de cancere. Potrivit nutriționistului, consumul de avocado aduce un mare aport de fitoestrogeni care ajută la diminuarea simptomelor asociate cu menopauza și oferă protecție împotriva osteoporozei.

Cafeaua

Un studiu realizat în 2012 de cercetători nigerieni şi britanici a arătat că până în 2080, 70% din producţia de cafea a lumii va dispărea, pentru că 38% din suprafeţele pe care acum se cultivă nu vor mai fi potrivite. Defrişările sunt cele care distrug plantaţiile de cafea.

Câtă vreme cafeaua este băuta fără zahăr, lapte și alte ingrediente care să adauge calorii în plus, ea aduce multe servicii creierului și organismului deopotrivă. Băutorii de cafea primesc zilnic o doză importantă de antioxidanți, crom și magneziu, care ajută la reglarea nivelului de glicemie în sânge, ajutând organismul să dozeze în mod corect secreția de insulină.

Alunele

Alunele au nevoie de un climat stabil pentru a creşte, iar modul în care evoluează temperaturile la nivel global nu le ajută cu nimic. Deja începe să se vadă efectele, pentru că recoltele de alune sunt din ce în ce mai mici.

Alunele sunt sursă de grăsimi sănătoase, ţin colesterolul „rău” sub control, conţin proteine uşoare şi fibre, sunt o sursă importantă de magneziu, potasiu, dar şi de calciu, utile în controlul hipertensiunii arteriale. De asemenea, conţin vitamina E şi vitamine din complexul B. Conţin flavonoizi cu proprietăţi antioxidante.

Mierea

Dispariţia albinelor va fi, potrivit Global Research, unul dintre cele mai mari pericole cu care se va confrunta omenirea. Nu vom mai avea fructe, legume, flori, natura va dispărea cu totul.

Mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut, este un puternic antibiotic natural, stimulează digestia și metabolismul, ajută la menținerea echilibrului endocrine, are proprietăți antiinflamatorii

Bananele

Despre dispariţia bananelor s-a tot vorbit, mai ales după ce boala Panama a făcut ravagii prin culturi. Anul acesta, a lovit o altă maladie, Tropical Race 4, care a distrus mare parte din culturi. Aceste îmbolnăviri dese duc la distrugerea culturilor şi, în final, la dispariţia lor.

Bananele sunt o sursă bogată de vitamina B6, care reglează glicemia şi îmbunătăţeşte dispoziţia. Bananele sunt bogate în potasiu şi sărace în sodiu, ceea ce face din acest fruct exotic o combinaţie perfectă pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sănătoase. Mai mult, oferă protecţie şi împotriva accidentelor cerebral vasculare. Bananele sunt un antiacid natural, ajutând la arsurile la stomac. Bananele sunt bogate în antioxidanţi, furnizând radicali liberi şi protejând de bolile cronice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net