Tu știi cum previi și cum poți să scapi de durerile de spate în mod natural?

Durerile de spate nu sunt deloc plăcute, mai ales dacă acestea încep să apară în cele mai nepotrivite momente, limitându-ne mișcările destul de mult. Durerile de spate și cele articulare sunt printre cele mai frecvente în rândul populației, acestea începând să își facă apariția odată cu înaintarea în vârstă, cu toate că asta nu reprezintă neapărat o regulă generală.

Dacă în urmă cu câțiva ani de durerile de spate se plângeau doar persoanele mai învârstă, iată că în prezent ele au început să se facă simțite și atunci când vorbim de populația tânără, iar acest lucru se datorează în principal faptului că sedentarismul a început să fie o regulă generală a prezentului, excercițiile fizice lipsind aproape cu desăvârșire din viața noastră. Dacă mai adăugăm pe listă și orele petrecute la birou ori în fața calculatorului, avem toate premisele apariției durerilor de spate ori a celor articulare.

Odată instalată durerea, există câteva remedii naturale la care poți apela, remedii care pot trata durerile de spate ori care mai pot ameliora din intensitatea acestora. Printre ele se numără diferite tipuri de geluri și creme, ceaiuri și infuzii, băi relaxante, anumite excerciții fizice ori suplimente cu vitamine și minerale.

Cum te pot ajuta cremele să scapi de durerile de spate?

În funcție de care sunt acestea, ele pot juca un rol important doar în ceea ce privește calmarea durerilor ori își pot aduce contribuția și la tratarea problemelor de la nivelul coloanei vertebrale, alături de regenerarea articulațiilor (cel din urmă beneficiu fiind valabil, de exemplu, în cazul în care suferi de artroză). Un exemplu de cremă pe care o poți folosi este HondroCream, aceasta având la baza sa mai multe ingrediente naturale și un cost relativ redus (poți să vezi aici care este al lui HondroCream preț). Desigur, mai sunt și alte creme la fel de eficiente, fiind suficient să faci o vizită la o farmacie pentru a vedea care este oferta acesteia.

Este recomandat ca ingredientele să fie unele naturale, astfel încât să nu existe riscul de apariție a unor efecte adverse, iar ca remedii naturiste, cele mai bune sunt acelea care au la baza lor extract de ardei roșu / chilli (care ajută la calmarea durerii – aici poti alege o cremă cu capsaicină), ulei de brad ori / și de eucalipt (cu efect antiseptic) sau ulei de menta (care prin senzația de rece ajută la calmarea durerii pe care o resimți la nivelul spatelui).

Suplimentele cu vitamine și minerale pot face diferența uneori

Vitaminele și mineralele sunt foarte importante în buna funcționare a organismului nostru (pe marginea acestui subiect se pot găsi mai multe informații pe solutiidetop.ro), dar și în ceea ce privește obținerea unor oase puternice. La capitolul minerale nu mai există nici un secret faptul că cel mai important este calciul, acesta fiind practic un mineral vital pentru corpul nostru. Știați că în aproape fiecare celulă se găsește acest mineral? Partea bună este că îl putem lua foarte ușor prin alimentație, în special dacă optăm pentru consumul regulat de produse lactate. Trebuie totuși precizat că acesta merge mână în mână cu vitamina D, dar și cu fosforul.

Pentru a mai elimina din intensitatea durerilor de la nivelul coloanei mai poți opta pentru introducerea în alimentația ta a alimentelor care conțin vitamina B12 ori, dacă acest lucru nu este posibil, să apelezi la suplimente cu vitamina B12. Această vitamină se găsește în principal în produsele care sunt de origine animală, dar și în produsele lactate, ouă ori fructe de mare.

Care sunt excercițiile fizice care te pot scăpa de durerile de spate?

Durerile de spate pot fi combătute prin apelarea la anumite excerciții fizice specifice, în urma cărora să ne putem întării anumite grupe de mușchi, ca de exemplu mușchii fesieri, mușchii din zona abdominală și lombară, flexorii șoldului și așa mai departe. Vestea bună este aceea că internetul reprezintă o sursă inepuizabilă de informații legate de acest aspect, alături de recomandări de excerciții, așa că o să poți găsi cu siguranță ceva care să ți se potrivească.

Ce poți face pentru a preveni apariția durerilor?

În cazul în care citești acest articol dar încă nu ai întâmpinat probleme cu spatele, este bine să îți iei niște măsuri de precauție, prin intermediul cărora să încerci să previi apariția acestora. Un prim pas ar trebui să fie reprezentat de introducerea în programul tău a activităților fizice, în mod regulat, de cel puțin trei ori pe săptămână.

 În al doilea rând, este necesar să renunți la a mai petrece foarte mult timp la birou ori, dacă acest lucru nu este posibil, atunci cel puțin încearcă să adopți o poziție cât mai corectă, iar la fiecare 45-60 de minute ia o pauză în care te ridici de pe scaun și faci o scurtă plimbare prin încăpere (ori te poți duce după cafea sau la toaletă).

Loading...