Tu ştii cât trebuie să doarmă copilul tău?

Ultima actualizare:

Ştiţi ce face diferenţa dintre un copil morocănos şi unul care râde şi se joacă liniştit? Un sfert de oră de somn. Cel puţin aşa susţin cercetătorii britanici din cadrul Ministerului Sănătăţii care au studiat dezvoltarea mai multor copii în ultimii 20 de ani. Astfel s-a descoperit că un program corespunzător de odihnă îi fereşte pe micuţi de obezitatea infantilă, bolile cardiovasculare şi diabetul.

Somnul are un rol deosebit de important în dezvoltarea copiilor atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic. Şi asta pentru că un copil care nu îşi face somnul are tendinţa de a completa deficitul de energie consumând mai multă mâncare pe timpul zilei. Mai mult, va evita să se mai joace cu alţi copii pentru a-şi economisi energia şi va fi leneş şi letargic. Un program de somn corespunzător îmbunătăţeşte atenţia, comportamentul, capacitatea de învăţare, memoria, sănătatea fizică şi mentală. Iată care ar trebui să fie programul de somn al copiilor în funcţie de vârstă:

  • 12-16 ore pentru bebeluşii de 4-12 luni; 
  • 11-14 ore pentru copiii de 1-2 ani; 
  • 10-13 ore pentru copiii de 3-5 ani;
  • 9-12 ore pentru copii de 6-12 ani 
  • 8-10 ore pentru copiii de 13-18 ani

Atenţie! În perioada examenelor sau atunci când sunt ocupaţi cu activitatea intelectuală, adolescenţii trebuie să doarmă cel puţin nouă ore pe zi pentru a nu avea probleme comportamentale de genul: depresiilor, atacurilor de panică şi anxietăţii.

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net