Tu cum te trezeşti dimineaţa? Uite ce greşeli faci!

CLIIMA20140610_0156_1.jpg

Învaţă să te trezeşti corect pentru a avea o stare de bine pe parcursul întregii zile
Citeste tot despre: 

Deşi nu ne dăm seama, dimineaţa, când ne trezim, facem nişte greşeli care au urmări pe parcursul întregii zile. Jurnaliştii de la Huffington Post ne spun care sunt acestea şi cum îţi influenţează ele starea de bine de peste zi.

Te dai repede jos din pat - Dacă te dai repede jos din pat,  în acest moment soliciţi prea mult muşchii spatelui care sunt deja rigizi după o noapte petrecută fără a schimba prea des poziţia corpului, susţine Robert Oexman, un specialist în problema somnului şi director al unui institut de cercetare. O mişcare prea rapidă poate duce la spasm muscular ce poate provoca dureri lombare sau alunecări şi chiar rupturi de disc vertebral. De asemenea, după ce staţi întinşi pentru mai multe ore, când vă daţi jos repede din pat, sângele este împins puternic către picioare, iar asta vă produce o senzaţie de ameţeală şi vă poate face să vă împiedicaţi. Recomandat este să te ghemuieşti cu genunchii la piept. Cest lucru te va ajuta nu numai să-ţi dezmorţeşti muşchii, ci şi să-ţi pui sângele în mişcare.

Ţii draperiile lăsate - Pentru a începe ziua cu o atitudine pozitivă şi a regla ceasul intern este nevoie de lumina soarelui. Lăsând razele dimineţii să pătrundă în casă poţi chiar să-ţi controlezi greutatea, după cum au descoperit cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Feinberg. Sfatul este să strângeţi complet draperiile imediat după ce coborâţi din pat.

Pui ceasul să sune prea devreme - După ce opreşti deşteptătorul, mai aţipeşti 10 minute. Ceea ce nu ştii este faptul că un somn întrerupt îţi va afecta organismul, fiindu-ţi mai greu să adormi seara. Este recomandat  să vă treziţi atunci când soneria se opreşte, nu peste 10 sau 20 de minute.

Începi dimineaţa cu exerciţii - Pentru a-ţi ajuta organismul, ar trebui să mânânci în primele 30 de minute după trezire, dar acest lucru pare mai greu de realizat atunci când primul lucru la care te gândeşti sunt exerciţiile matinale. Dar a sări peste masa de dimineaţă este o problemă. După ce ai "postit" o noapte întreagă, organismul are nevoie de carbohidraţi pentru a reface resursele epuizate de energie - mai ales dacă ai de gând să le epuizezi şi mai mult la gimnastică.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1