Trucuri mai puţin cunoscute cu banala folie de aluminiu

De mare ajutor în bucătărie, la gătit sau la împachetat sendvişuri, folia de aluminiu are şi alte întrebuinţări. Te ajută la curăţarea diverselor obiecte din casă, dar poate fi de ajutor şi atunci când te dor muşchii sau articulaţiile. Iată câteva idei pe care le poţi pune în practică!

Prelungeşte durata de viaţă a bananelor. Îţi trebuie doar o mică părticică de coală de aluminiu, pe care să o înfăşori pe codiţa bananelor. Astfel, poţi prelungi durata lor de viaţă. 
Curăţă arsurile de pe vase. Ai gătit foarte mult şi nu ai mai avut timp să speli toate vasele, iar a doua zi ai observant că murdăria s-a lipit? Dacă nu ai la îndemână un burete de sârmă, foloseşte folia de aluminiu: mototoleşte-o în formă de biluţă şi freacă puţin zonele murdare.  
Îndepărtează rugina. Un alt truc, care cu siguranţă îţi va fi de ajutor, te ajută să îndepărtezi rugina. Nu ai nevoie decât de o pereche de mănuşi pentru a-ţi proteja mâinile şi de o fâşie de aluminiu. Freacă suprafeţele până nu se mai vede nici o urmă roşie, scrie alegesanatos.ro. 
De ajutor şi în cosmetică. Includerea foliilor de aluminiu în procesul de vopsire a părului a fost o descoperire importantă. Când folia încălzeşte părul, porii se deschid şi vopsirea are loc mai repede. Dacă părul tău este uscat şi anost, îţi pui o mască hrănitoare de la rădăcini spre vârfuri, îţi acoperi părul cu partea mată a foliei şi aştepţi 30 de minute, apoi clăteşti.
Te scapă de durerile musculare şi articulare. Pentru că folia de aluminiu are proprietăţi care menţin căldura, ea poate fi folosită şi ca remediu împotriva durerilor musculare şi articulare. Aşază folia în jurul zonei unde durerea se resimte, apoi fixeaz-o cu un bandaj. Aceasta poate fi aplicată şi dacă durerile persistă la nivelul cotului, spatelui, braţelor, gambelor şi al articulaţiilor. Mai mult, ea poate fi eficientă şi împotriva bolilor cum ar fi nevralgia sciatică, reumatismul, artrita şi calcificarea. Metoda poate fi aplicată şi pe cicatricile care rezultă din operaţiile chirurgicale. 
Dă strălucire bijuteriilor de argint. Oricât de mult am încerca să protejăm bijuteriile de argint şi să nu le udăm, ele îşi pierd culoarea şi strălucirea. Cu ajutorul foliei de aluminiu poţi să le readuci la viaţă. Pune obiectele într-un vas, adaugă câteva fâşii de folie de aluminiu, sare şi lasă-le la înmuiat până observi că li s-a schimbat culoarea. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1