Trucuri inedite care alungă oboseala de pe faţă

10-pagei-1.jpg

Cuburile de gheaţă revitalizează tenul

Poate ţi s-a întâmplat să ai zile mai proaste, în care tenul tău să arate palid, obosit, devitalizat, ochii umflaţi, cu cearcăne. În aceste zile, parcă şi fondul de ten „protestează” şi nu se mai aşază cum trebuie. Mirela Păduraru, consilier în estetică, trainer în cosmetică şi machiaj profesional, te învaţă cum să arăţi fresh cu ajutorul unor trucuri inedite.

Hidratează-te cu o băutură energizantă 100% bio: maceratul la rece de busuioc. Busuiocul este o plantă cu extraordinare capacităţi de revigorare, cu un efect miraculos asupra psihicului.

  1. Cum prepari băutura magică în doar 2 minute? Simplu: înainte să adormi, pune într-un recipient de sticlă cu 500 ml de apă o crenguţă de busuioc proaspăt, cu dimensiunea de 10-15 cm. A doua zi dimineaţă scoţi planta din apă, adaugi câteva felii de lămâie, eventual alte fructe, şi savurezi băutura în locul cafelei. Dacă vrei să ai propria cultură de busuioc, pune crenguţa folosită într-un pahar cu apă proaspătă. În curând va avea rădăcini şi o vei putea replanta. Pe parcursul zilei, bea constant multă apă plată, aproximativ 35ml/kg corp, îmbogăţită cu vitamina C, consumă legume şi fructe. Evită carnea, prăjelile şi mâncărurile nesănătoase. 
  2. Atenuează cearcănele şi pungile de sub ochi printr-un truc eficient: pune pe ochi două linguri pe care le-ai răcit în frigider. În felul acesta vei activa microcirculaţia în zona conturului ochilor, iar aceştia vor părea mai odihniţi şi mai luminoşi.
  3. Foloseşte gheaţa cosmetică. Cel mai rapid şi economic tratament naturist pentru pielea obosită este gheaţa cosmetică. Se prepară incredibil de uşor: fă o infuzie din plante benefice tenului, care nu îţi creează alergii şi care nu sunt fotosensibilizatoare. Poţi folosi: muşeţel, tei şi coada calului – un excelent remineralizant. Infuzia răcită o torni în tava de cuburi de gheaţă de la congelator şi o păstrezi în compartimentul de îngheţată sau legume/fructe din congelator (să nu fie alături de carnea congelată). Când te trezeşti cu tenul obosit, ia un cub de gheaţă cosmetică şi masează-l temeinic pe toată faţa, gât şi decolteu. În doar un minut, tenul tău va avea un aspect proaspăt şi luminos.
  4. Ţine aproape apa termală. Poart-o cu tine în poşetă şi, ori de câte ori simţi că iar te ia oboseala, pulverizează-ţi pe faţă şi vei avea instant o senzaţie de înviorare şi prospeţime.
  5. Zâmbeşte! S-a dovedit ştiinţific că oamenii pozitivi, care zâmbesc mai des, au un aspect mai plăcut în ochii celor din jur. Exersează zâmbetul încă de dimineaţă, în oglindă. Garantat te vei simţi şi tu mai bine.
loading...
Loading...