Tratează varicele cu plante!

galbenele.jpg

galbenele, macerat de galbenele, varice, antiinflamator, calmant
Cu proprietăți calmante şi antiinflamatoare, maceratul de gălbenele e un remediu excelent pentru varice.
www.clicksanatate.ro

Unul din 5 români se confruntă cu această problemă de circulație sangvină. Chiar dacă afectează în proporție de 80% femeile, este o povară grea și pentru bărbați din cauza aspectului inestetic şi a durerii. Remediile naturiste combat aceste neplăceri!

Puterea vindecătoare a plantelor a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri. Trebuie să ții totuși cont că stilul de viață pe care îl urmezi contează foarte mult, fiind indicat să ai grijă atât la alimentație cât și la mișcare.

Tinctură de spânz

Un aliat extrem de eficient împotriva neplăcutelor varice este spânzul, pe care-l poți folosi sub formă de tinctură. Mărunțește 2-3 rădăcini de plantă, pe care le pui la macerat în alcool de 70 de grade, timp de 7 zile. Seara, înainte de culcare, trebuie doar să masezi apoi uşor zonele afectate cu tinctura obținută. Acest tratament poate fi făcut inclusiv pe perioade lungi de timp, ori de câte ori este nevoie.

Infuzie de pătlagină

Ai nevoie de 2 linguri de frunze uscate de pătlagină peste care torni 300 ml apă fierbinte. Lasă câteva minute să se infuzeze, apoi îmbibă un tampon de tifon și aplică-l pe zona afectată, lăsându-l să acționeze până când acesta se usucă.

Macerat de gălbenele

Cu proprietăți calmante şi antiinflamatoare, maceratul de gălbenele reprezintă un remediu excelent împotriva varicelor. Pune 100 de grame de flori uscate de gălbenele în 400 ml ulei de măsline. Lăsă apoi 14 zile la macerat, într-un loc întunecos, ferit de lumină şi de căldură. Soluția astfel obținută se aplică în fiecare seară pe zonele afectate de varice, până când observi că problema începe să se amelioreze.

Află pe clicksanatate.ro cum să ții o cură cu ceai de urzici pentru a scăpa de varice!

România trece duminică la ora de vară. Uite cum îți influențează asta sănătatea!

Tinctura de ienupăr te ajută să slăbești

 

 

Loading...
 
 

Citește și