Tratează gastrita cu suc de varză!

În stare crudă, în salate, dar şi gătită, varza are calitatea de a nu-şi pierde nutrienţii. Cu un conţinut mare de apă, substanţe tonice şi săruri minerale, această legumă este recomandată în zeci de afecţiuni ale organismului. Mai mult, poate fi folosită cu succes şi pentru frumuseţea facială.

Tratamente externe:

  • Răguşeală, dureri de gât: Într-un pahar cu suc de varză proaspătă se adaugă o lingură cu miere şi se face gargară. Acest tratament durează o săptămână.
  • Arsuri, răni, ulceraţii: Foile de varză sunt bune cicatrizante. Acestea pot fi aplicate direct pe arsuri uşoare, răni şi ulceraţii. Se taie nervurile, se spală bine şi se lasă câteva ore la macerat într-un amestec de 1/2 litri de apă şi sucul de la 2 lămâi. Se aplică pe rând, câte 1-2 ore pe zi. Pentru arsurile solare, foile de varză se zdrobesc cu un tocător de lemn şi apoi se aplică pe locul afectat, schimbându-se la un sfert de oră.
  • Dermatoze: Se face un amestec din terci de varză proaspătă cu albuş de ou şi se aplică de 2 ori pe zi.
  • Entorse, luxaţii: Se zdrobesc bine câteva frunze de varză şi se pun pe zona afectată, după care se leagă cu o faşă. Mai puteţi să fierbeţi varză împreună cu câteva bucăţi de praz (tocate), la care adăugaţi 1 pahar de oţet pentru a le lega.
  • Migrenă, febră: Se aleg primele foi de varză, se zdrobesc şi se aplică pe frunte în 2-3 straturi.
  • Negi: Se taie un cotor de varză în două şi se freacă cu ele negii (cu partea interioară). Timp de o oră nu se spală locul. Acest tratament se repetă timp de 7 zile, folosind de fiecare dată un cotor de varză.
  • Nevralgie sciatică, dureri musculare: Se fierb foile de varză în lapte şi se lasă până se îngroaşe, după care se aplică cât mai calde pe locul dureros.
  • Varice, arterite, tromboflebită: Se aplică seara, câte 2-3 straturi de foi de varză care să cuprindă şi să depăşească zonele afectate. Se leagă cu o pânză.
  • Zona Zoster: Se zdrobeşte o frunză de varză şi se aplică pe zona afectată. 

Tratamente interne:

  • Gastrită: Se bea suc de varză proaspătă cu 15 minute înaintea fiecărei mese, câte un pahar şi cu înghiţituri mici.
  • Constipaţie: Se bea în fiecare zi zeamă de la varză murată, câte 3 căni pe zi, înainte de mesele principale.
  • Diabet: Se fac cure de o lună, consumându-se în fiecare zi 400 g salată de varză proaspătă cu suc de lămâie. Aceasta are rolul de a regla glicemia.
  • Gripă: Se bea zilnic câte 1-2 pahare cu suc de varză proaspătă.
  • Diaree: Se toacă varza şi se fierbe mult, după care se consumă goală, fără pâine şi cu foarte puţin ulei.
  • Tuse convulsivă, răguşeală: Se face un decoct concentrat din 5 foi de varză şi un litru de apă. Se fierbe timp de 40 de minute, după care îndulciţi cu miere şi beţi cât puteţi.

Tratamente pentru frumuseţe

  • Ten încărcat: În fiecare dimineaţă, timp de 5 minute, ştergeţi tenul cu un tampon bine înmuiat în suc de varză. Curăţă pielea, previne tulburările de pigmentare şi dă strălucire tenului.
  • Piele îmbătrânită: Sucul de varză conţine substanţe care îmbunătăţeşte irigarea cu sânge a pielii şi are efect de curăţare profundă a tenului. Puneţi comprese cu suc proaspăt pe faţă şi ţineţi timp de 15 minute. Lăsăţi tenul să se usuce, apoi aplicaţi o cremă hidratantă, conform www.sfatnaturist.ro.
Loading...