Tratamentul eficient în astmul alergic

tipa_astm_inhalator.jpg

astm alergic, alergeni, tuse, tratament astm, astmatic
S-a înregistrat o creştere importantă a numărului şi tipurilor de medicamente antialergice şi multe dintre preparate au fost îmbunătăţite.
www.clicksanatate.ro

Cea mai răspândită formă de astm este cea alergică. Crizele sunt declanșate de alergeni sezonieri, precum polenul, sau de alergeni pereni, ca acarienii sau scuame ale animalelor de casă. Din fericire, există soluții care pot îmbunătăți starea astmaticilor.

Specifică astmului este hipersensibilitatea căilor respiratorii la unul sau mai mulți factori iritanți. Expuse la aceștia, căile respiratorii se contractă, mucoasa bronhiilor se inflamează și producția de mucus crește. Apare dificultatea de intrare și ieșire a aerului din plămâni. Crizele de astm repetate determină cicatrici și, în timp, compromit funcționarea plămânului.

Cea mai răspândită formă de astm este cea alergică (numit și astm extrinsec). Dacă suferi de astm și alergii, ai probabil astm alergic.

Din fericire, neumeroase studii arată că, urmând tratamentul corespunzător și recomandările privind mediul în care trăiești, poți duce o viață normală în ciuda astmului, evitând cicatrizarea la nivelul plămânilor și repercursiunile acestei boli cronice. Totuși, nu toți suferinzii de astm primesc tratamentul potrivit sau urmează sfaturile medicilor. Conform studiilor Asthma UK, efectuate în Scoția, 1 din 3 astmatici internați nu a căpătat nicio informație despre tratamentul de întreținere.

Esențial: diagnosticul precis

O parte esențială a procesului de diagnosticare o reprezintă examinarea fizică și antecedentele familiale. Apoi, prin teste și analize cutanate și de sânge, medicul va încerca să identifice cauza exactă, pentru a alcătui un plan de tratament țintit. În paralel cu tratamentul medicamentos, trebuie găsite căi de a evita alergenii, aspect care, în cazul astmului alergic, este la fel de important ca terapia.

Medicația potrivită

Persoanele care suferă de astm alergic au, în prezent, cel puțin un avantaj. În ultimul deceniu s-a înregistrat o creștere importantă a numărului și tipurilor de medicamente antialergice și multe dintre preparate au fost îmbunătățite.

Află pe clicksanatate.ro cele 8 porunci ale suferindului de astm alergic!

Muștarul scade intensitatea durerilor de cap

Coacăzele mențin sub control greutatea corporală

 

 

Loading...

Citește și