Tratamente naturiste cu flori de liliac

lili22-23-sante-41585376_xl.jpg

Liliacul este un bun stimulator pentru bilă

Ne copleşeşte cu parfumul lui inconfundabil, dar ne oferă şi bucurii de sănătate. Aşadar, după ce te-ai bucurat de aroma liliacului în casa ta, nu-l arunca! Pune florile la uscat şi foloseşte-le pentru a trata diferite afecţiuni.

Te scapă de balonare

În cazul în care ai parte de disconfort hepatic, balonări sau stări de vomă, este indicat să bei ceai preparat din flori uscate de liliac. Este un bun stimulator pentru bilă şi ţine bolile hepatice la distanţă. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate de liliac şi o cană de apă fierbinte. Lăsaţi la infuzat 10 minute şi beţi la nevoie.

Diaree şi slăbiciune fizică

Dacă te afli printre persoanele care simt o slăbiciune fizică sau te confrunţi cu un episod diareic, fierbe în 250 de mililitri de apă o linguriţă de coajă de liliac cel mult 10 minute. Strecoară apoi ceaiul şi bea câte 2-3 căni pe zi.

Scade glicemia

Fitoterapeuţii recomandă infuzia din muguri de liliac, mai ales dacă ai probleme cu pancreasul sau dacă s-a instalat deja diabetul. Astfel că, într-un litru de apă clocotită este indicat să pui o lingură de muguri de liliac şi să consumi câte o linguriţă din acest amestec de 3 ori pe zi.

Reduce durerile reumatismale

Pentru durerile reumatismale, poţi să prepari un unguent din florile sale punând la macerat 40 g de floare într-un litru de ulei. Lasă-l la macerat 2 săptămâni, apoi unge zonele dureroase cu acest remediu.

Tratează febra şi afecţiunile respiratorii

O simplă infuzie din aceste parfumate flori este suficientă pentru a-ţi scădea febra, dar şi pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, precum bronşita sau laringita, conform www.clicksanatate.ro.

Cicatrizează arsurile

Dacă ai avut parte de un incident care s-a concretizat cu o arsură, fierbe frunzele de liliac până când apa se înnegreşte. După ce ai lăsat-o un pic să se răcească, când ajunge să fie aproximativ la temperatura camerei, aplic-o pe locul cu arsura. Fixează apoi un pansament steril peste locul cu pricina şi ţine-l timp de 24 de ore.

Este foarte important să nu laşi pansamentul să se usuce, deoarece rana se poate agrava. Astfel că este necesar să-l umezeşti constant. După ce vei înlătura pansamentul şi stratul de impurităţi, pielea va rămâne catifelată, elastică şi fără urme de arsură.

Loading...

Citește și