Totul despre otită

Ultima actualizare:
Otita este o afecţiune prin care urechea se inflamează
Otita este o afecţiune prin care urechea se inflamează

De fiecare dată când este frig afară, ambele urechi îţi amorţesc şi o durere seacă îşi face simţită prezenţa? Poate fi vorba de o simplă sensibilitate la frig. Însoţite de mâncărimi sau chiar de scurgeri, toate aceste simptome pot sublinia prezenţa otitei. Revista Click! pentru femei îţi spune ce trebuie să ştii despre această afecţiune.

Ce este otita. E o afecţiune prin care urechea internă sau cea externă se inflamează ori se infectează. Durata infecţiei e cea care contează, de fapt; pe o perioadă scurtă de timp, avem de- a face cu o otită acută. În cazul în care reapare constant sau durează mult timp, atunci otita e de natură cronică.

Din varii motive, otita e mai des întâlnită la bărbaţi. În seria destul de vastă a semnelor ce vestesc această afecţiune, menţionăm: temperatură ridicată (38 ° C sau mai mult) iritabilitate lipsa poftei de mâncare nopţi agitate tuse pierderea echilibrului Atenţie! Cele mai multe infecţii ale urechii se rezolvă de la sine, aşa că nu este întotdeauna necesar să-ţi faci programare la medicul specialist. Cu toate acestea, nu trata cu superficialitate subiectul şi mergi la ORL dacă: simptomele nu se ameliorează nici după 24 de ore; durerea pare să se agraveze, de la oră la oră; observi un lichid în urechea dureroasă

Mai citeşte în revista “Click! pentru femei” de vineri: Codul bunelor maniere  pentru cei mici. Sofia Ionescu,  prima femeie neurochirurg. Plante care îţi aduc norocul


    Otita este o afecţiune prin care urechea se inflamează
Otita este o afecţiune prin care urechea se inflamează

Informaţii suplimentare. Pentru a putea fi pus un diagnostic corect, medicul va examina interiorul urechii, cu un dispozitiv numit otoscop. Dacă pacientul a ajuns la control după mai mult de 48 de ore, orelistul îşi va putea da seama de afecţiune doar privind urechea. Cum se tratează. Tratamentul îţi va fi recomandat în funcţie de gravitatea infecţiei. Dacă aceasta este cauzată de bacterii, antibioticele vor fi prima prescripţie. Când la mijloc a fost implicat un virus, medicul specialist va trata simptomele, pe măsură ce infecţia îşi urmează cursul. În majoritatea cazurilor, otitele sunt declanşate de bacterii şi dispar la câteva zile după începerea tratamentului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net