Tot ce trebuie să ştii despre vaccinul antigripal!

supli-21034448_xl.jpg

imunitate vaccin supliment imunitate
Foto: 123RF

Vaccinarea este cea mai eficientă armă în „bătălia” cu gripa. Specialiştii de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) atrag atenţia că ideal ar fi ca vaccinarea să fie efectuată în fiecare an, începând de la mijlocul toamnei, adică în luna octombrie. În funcţie de tipul de virus care circulă în fiecare an, sezonul de gripă durează din octombrie până în mai.

În ceea ce priveşte virusurile gripale, acestea „sunt în continuă schimbare şi nu este neobişnuit să apară în fiecare an unele noi”, mai spun specialiştii CNSCBT.
Din perspectiva sănătăţii publice, utilizarea vaccinurilor gripale tetravalente în locul celor trivalente ar putea avea ca rezultat o reducere cu până la 1,6 milioane de cazuri de gripă, 37.300 de cazuri de spitalizare asociată gripei şi 14.800 de decese asociate gripei în UE pe parcursul unui deceniu.
Aşadar, Click! a făcut un tur al farmaciilor pentru a vedea ce vaccinuri antigripale sunt la vânzare în acest sezon şi ce preţuri au.
Toate lanţurile mari de farmacii, dar şi unele farmacii independente au la comercializare vaccinul Vaxigrip Tetra, produs de Sanofi Pasteur. Vaccinul oferă protecţie împotriva gripei persoanelor începând de la vârsta de 3 ani. Preţul acestuia este de 56 de lei.
De asemenea, în unele farmacii am găsit şi Influvac, de la Abbot Laboratories, un vaccin destinat atât copiilor peste 36 de luni, cât şi adulţilor. Preţul serului este, în funcţie de farmacia de unde îl cumperi, între 22 şi 23 de lei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1