Tot ce trebuie să ştii despre prezervativ

prezervative.jpg

lucruri inedite prezervative protectie boli rezistenta
Spre deosebire de prezervativele din poliuretan, cele din latex sunt mai rezistente
clicksanatate.ro

Uşor de folosit şi cu un nivel ridicat de protecţie, prezervativele se numără printre mijloacele de contracepţie frecvent folosite de multe cupluri. Ştiai că prezervativul poate creşte performanţa sexuală a bărbaţilor sau că utilizarea lui incorectă poate da disconfort?

Considerate un mijloc sigur de protecţie împotriva sarcinilor nedorite, dar şi a bolilor cu transmitere sexuală, prezervativele aduc beneficii atâta timp cât sunt folosite corect.

„Prezervativul are un rol dublu când vine vorba de funcţionare şi asta le spun mereu pacienţilor. El salvează vieţi, prin faptul că poate preveni mai multe afecţiuni, dar îi ajută şi pe bărbaţi să-şi crească performanţele sexuale. Mai exact, inelul de la baza prezervativului ajută la menţinerea pentru mai mult timp a erecţiei, ceea ce prelungeşte şi actul sexual”, spune Iuliana Mirela Balteş, medic de planificare familială în cadrul Complexului Multifuncţional „Caraiman” din Bucureşti.

Soluţii rapide pentru «situaţii extreme»

Din grabă sau din neatenţie, multe din cupluri ajung să folosească prezervativul după ce actul sexual a început. Rezultatele unui studiu, publicat în 2012 în  Jurnalul Sănătăţii Sexuale, au arătat că aproximativ 25% dintre cuplurile care folosesc prezervativ ajung să-l aplice în timpul actului sexual, înainte de momentul ejaculării.

Descoperă pe clicksanatate.ro de ce boli nu te protejează prezervativul și care sunt cele mai rezistente

Loading...

Citește și