Topul celor mai sănătoase uleiuri

Ultima actualizare:

    Consumați ulei extravirgin de măsline, de in și struguri , după sfatul terapeuțilorSursa foto csid.ro
Consumați ulei extravirgin de măsline, de in și struguri , după sfatul terapeuțilorSursa foto csid.ro

Nutriționiștii ne recomandă să consumăm grăsimi mononesaturate deoarece acestea contribuie la scăderea colesterolului, au puterea să ne protejeze inima și să ne regleze tranzitul intestinal.

Iată trei exemple de uleiuri mononesaturate care ne sunt de mare folos:

1.Uleiul de măsline  extravirgin

Este cel mai cunoscut  ulei din această serie și are un rol semnificativ în protecția cardiovasculară. Acest ulei conține: Grăsimi saturate: 14 %; grăsimi  mononesaturate : 78% și  Grăsimi polinesaturate : 8%.  Această grăsime trebuie consumată periodic, deoarece protejează pielea, părul și unghiile. De asemenea, este un tip de ulei care ne hrănește corpul din interior.

2.Uleiul de in

 Acest ulei este sursa  unui acid  gras vegetal Omega 3, cunoscut și sub numele de acid alfa- linoleic,  un tonic foarte bun pentru sănătate.

Uleiul de semințe de in conține lecitină și este deosebit de eficient în reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, uleiul de in  are acțiune antiinflamatoare și  cardioprotectoare, deoarece scade rata aritmiilor cardiace. Totodată, mărește cantitatea de serotonina în creier și ne conferă o stare de bine. Specialiștii susțin că uleiul de in  întârzie și reduce apariția simptomelor senilității prin blocarea generării de radicali liberi de natura lipidică. Doza zilnică recomandată: Necesarul zilnic de acizi grași omega 3 (dacă vrem să acoperim nevoile cotidiene ale organismului numai din uleiul de in), este de două lingurițe de ulei de in pe zi, dimineața și seara, înainte de masă. Este bine să nu depășim 3 linguri de ulei / zi, fie el și de in, deoarece există riscuri de îngrășare.

3. Uleiul din  seminițe de struguri

Iată un ulei foarte bogat în acizi grași Omega -6 care asigură un gust deosebit preparatelor culinare.  Acest ulei conține : Grăsimi saturate: 10%; Grăsimi mononesaturate: 17% și grăsimi polinesaturate. 73%.

Uleiul acesta este renumit deoarece hidratează pielea . Datorită proprietăților sale emoliente, acest ulei înmoaie pielea aspră și o hidratează în  profunzime. Masată cu ulei din sâmburi de struguri, pielea devine moale și catifelată.

De asemenea, acest ulei accelerează vindecarea rănilor de la suprafața pielii. Totodată, studiile au dovedit ca acest ulei  facilitează regenerarea vaselor de sânge afectate și grăbește vindecarea.

Uleiul din semințe de strugure reglează secreția de sebum. Persoanele care au fața grasă trebuie s-o maseze cu ulei din sâmburi de strugure, care echilibrează uleiurile naturale ale pielii. Totodată, acest ulei  stimulează secreția de colagen, făcând pielea să fie mai fermă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net