Topul celor mai bune uleiuri pentru salate

ulei.jpg

ulei, ulei pentru salate, ulei salate de vara, cum alegi uleiul
Specialiştii susțin că uleiul din germeni de porumb se numără printre cele mai indicate uleiuri pentru salate.
www.clicksanatate.ro

Salatele sunt uşor de preparat, sunt gustoase şi ne ajută să ne menţinem mai uşor greutatea dorită. Nu doar legumele pe care le combini dau gustul dorit, ci şi uleiul pe care îl adaugi. Noi îţi spunem care sunt cele mai bune uleiuri pentru salate, dar şi care sunt beneficiile pe care le aduc sănătăţii.

Uleiul de măsline, are grijă de sănătatea inimii

Uleiul de măsline extravirgin, foarte bogat în polifenoli, antioxidanți care sunt asociați cu o sănătate cardiacă optimă, se folosește în salate sau în loc de unt pentru coacere. Nu este recomandată folosirea uleiului de măsline la prăjit, întrucât acesta își pierde proprietățile.

Uleiul din semințe de in, bogat în acizi graşi Omega-3

Uleiul de in este foarte sănătos dacă este folosit în salate. Este cea mai bună alternativă de a lua Omega 3, pentru persoanele care nu consumă pește. Semințele de in conțin grăsimi Omega 3 și acid linoleic alfa, care aduce multe beneficii organismului. Nu se folosește deloc pentru prăjeli sau sotări. Uleiul de in are un termen de valabilitate de doar câteva săptămâni și se păstrează la frigider.

Uleiul de porumb, aliat al sistemlui imunitar

Specialiştii susțin că uleiul din germeni de porumb se numără printre cele mai indicate uleiuri pentru salate. Iar acest lucru se datorează nu doar gustului aparte, ci şi faptului că are un conţinut ridicat de vitamina E, ajutând la fortifierea sistemului imunitar şi la încetinirea procesului de îmbătrânire. Se recomandă consumul a maximum 30 ml de ulei de porumb pe zi.

Află pe clicksanatate.ro ce alte uleiuri sunt ideale pentru salatele de vară

Alege rujul care te pune în valoare

Topul celor mai bune remedii anticolesterol

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1